בטן קטנה..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בטן קטנה..
    לירון
    08/07/2009

אני מתחילה היום שבוע 32 ומתחילת ההריון אני במעקב אצל דיאטנית. עד כה עליתי 7 ק"ג, הבעיה היא שבחודש האחרון לא עליתי כלל. אין לי תאבון ואני מודעת לכך שאיני אוכלת מספיק (עבר של הפרעות אכילה) אבל אני משתדלת לאכול כמה שאני יכולה מבלי להקיא, פשוט אין לי תאבון (זה משהו אופייני אצלי בקיץ). הדיאטנית מאוד כעסה עליי ואמרה שעכשיו זה קריטי יותר מתמיד כי העובר גדל ולמרות שאני מודאגת, אני לא מצליחה לאכול יותר ממה שאני אוכלת. מלבד זאת, הבטן שלי קטנה לשלב זה של הריון (זה מה שכולם אומרים ובאופן יחסי לנשים הרות סביבי, אני גם חושבת כך) וזה מרגיש נעים ומחמיא מצד אחד אבל גם מדאיג מצד שני. יש לי ביום שלישי US להערכת משקל וקצב גדילה אבל אין לי סבלנות לחכות עד אז כי אני מתה לדעת אם הכל בסדר עם העובר...

האם גודל הבטן מעיד על גודל העובר? מה לעשות כדי להצליח לשמור עליי ועל ההריון בשלב זה יותר מתמיד???

אני ממש מוטרדת!!!

תודה רבה (-:

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בטן קטנה..

הוספת תגובה

• בטן קטנה

רויטל בן שושן
    08/07/2009

שירן שלום,
    גודל הבטן לא תמיד מעיד על גודל העובר אך מה שאת מתארת זה מצב בו את לא אוכלת מספיק וטוב למרות שאת מבינה את החשיבות והקשר להתפתחות תקינה של העובר. אני מבינה את הקושי לאור העבר שלך אך לא נשאר עוד הרבה זמן להריון וזהו שלב קריטי מאוד. ולכן עם כל הקושי את חייבת לאכול. גם אם בקייץ יותר קשה לאכול ארוחות חמות בעיקר, את יכולה להעזר בשייקים של פירות על בסיס חלב או סלטים עם טונה, ביצה, חזה עוף. יכולה לנשנש בייגלה עם גבינה/ קוטג' ועוד.... העיקר שכן תאכלי ובטח שלא תקיאי- אם זה קורה זה חמור מאוד.
    ממליצה לך להמשיך את המעקב אצל הדיאטנית ולנסות ליישם את ההנחיות שלה- תמיד תוכלי לחזור למשקלך לאחר הלידה אבל עד אז את צריכה לדאוג למישהו/י נוסף/פת.
    בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בטן קטנה

לירון
    08/07/2009

מה ז"א שאם אני מקיאה זה חמור מאוד? אני יודעת שזה מצב לא טוב אבל מה חומרתו איני מבינה..
    עד כמה מצב זה מסוכן לעובר? (את ההשלכות עליי אני דיי מכירה..)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בטן קטנה

רויטל בן שושן
    09/07/2009

אני מצטערת אם הבנתי מדברייך שאת מקיאה באופן רצוני. אם ההקאות הן בגלל ההריון אז אני חוזרת בי וזה יעבור רק לאחר הלידה ואין מה לעשות. בכל אופן אם זה בתדירות נמוכה ואת אוכלת ושותה בהתאם אז אין לך מה לחשוש זה לא יפגע בעובר.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקאות

לירון
    09/07/2009

הבנת נכון )-:
    אמנם יש הרבה פעמים בהן אני מקיאה שלא באופן רצוני אך בשל עברי, מבחינה פיזית לא ככ קשה לי להקיא ולכן מספיקה בחילה קטנה או תחושת עומס בבטן בכדי לגרום לי להקיא אך מלבד זאת יש פעמים, לא מעטות (פעם-פעמיים ביום) בהן אני אוכלת מאכלים מסוימים בידיעה שאני אקיא ואלו ההקאות שמפחידות ומטרידות אותי. אני מאוד חוששת לשלום העובר, לא רק מבחינה פיזית אלא גם מנטלית, ולכן, עמ"נ לא להקיא, אני בקושי אוכלת..פתרון ממש
    ממש קשה לי עם המצב הזה ולמרות שאני במעקב תזונאי ובטיפול פסיכולוגי, אני לא מצליחה למצוא דרך טובה יותר להתמודד. מה עדיף, לאכול מעט ולא להקיא או לאכול ולא לדעת איך זה יסתיים???
    תודה רבה רבה,שירן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקאות

רויטל בן שושן
    12/07/2009

היי שירן,
    אני מבינה את הקושי בו את נמצאת אבל חשוב שתביני כי את לא לבד כאן ויש איתך עוד מישהו שחשוב שתדאגי לו בצורה הכי טובה. עדיף לך לאכול ארוחות קטנות וכל הזמן אפילו כל שעה וכמה שיותר מכל קבוצות המזון.
    לצערי הפורום לא מאפשר תמיכה וטיפןל מהסוג הזה ולכן ממליצה לך יותר מהכל להמשיך במעקב אצל הדיאטנית והפסיכולוג.
    מקווה שעזרתי במעט.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו