מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום לכולן, יש לי כמה שאלות!!בלונדי26/08/2007
שלום רב.
לפני שבוע גיליתי כי אני אכן בהריון כמו שרציתי.
אני נמצאת בעודף משקל כרגע- 1.64 עם 80 ק"ג.
לאימי התפתחה סכרת הריון בהריון השלישי שלה.
האם יש לי סיכויים לפתח גם סכרת הריון?
הייתי רוצה לדעת אילו מזונות אסורים בהריון. אני יודעת שיש גם כמה צמחים אך לא יודעת מה הם.
אשמח אם תוכלו לומר לי ממה עלי להמנע כדי לא לסכן את העובר שלי.
תודה רבה.
סופגניה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב
נועה הופ27/08/2007מה מומלץ לאכול בהריון
לאכול ארוחות מסודרות - 3 ארוחות עיקריות ועוד נישנושים בריאים בארוחות ביניים. אכילה של ארוחות מסודרות תביא לתחושת שובע ולא תגרור אחריה אכילה של נישנושים משמינים ואכילה לא מסודרת.
לא לוותר על ארוחת בוקר. ארוחת בוקר עשירה ומזינה כוללת את כל אבות המזון פחמימות חלבונים ושומנים כגון דגני בוקר עם חלב או לחם עם גבינה או ביצה. ארוחת בוקר היא ארוחה מאוד חשובה היא מטעינה מחדש את כל המצברים שהתרוקנו בזמן שישנת!
למעט בפחמימות פשוטות כגון סוכר פשוט, ממתקים, שוקולדים סוכריות עוגיות ודברי מאפה !!! מזונות המכילים הרבה שומן לא בריא והרבה סוכר פשוט שנספג מהר ולא משביע.
להתמקד בפחמימות מורכבות שהן הפחמימות הבריאות כגון לחם, פסטה, אורז, תפו|"א, תירס, קינואה, כוסמת. רצוי שהדגנים הללו יהיו מלאים !! כך עוד יותר יתרמו לבריאות !
אכילה של פחמימות מורכבות מפחיתה את הצורך למתוק.
למעט בצריכת מרגרינה ומוצרים האפויים במרגרינה כגון בצקים מלוואח, גחנון, בורקס רוגאלך ועוגות ועוגיות תעשיתיות.
לשלב בארוחת צהריים מנה בשרית כגון בשר עוף\ בקר רזה \ דגים\ הודו על מנת לקבל ברזל ובי 12
לשלב בתזונה שומנים בריאים כגון : טחינה מלאה, אבודקו, זיתים, שמן זית, אגוזי מלך אגוזי ברזיל
לאכול מספיק מוצרי חלב לפחות 4 מנות בכדי שתקבלי את כל הסידן שהעובר צריך ושהוא לא יצטרך לשאוב סידן ממאגרי העצם שלך ואז את תחלשי !!
לאכול 2-3 פירות ביום והרבה הרבה הרבה ירקות מכל הצבעים והסוגים - 5 צבעים ביום !!
לשלב קיטניות כגון עדשים, שעועית, אפונה, פול וכו' הנותנות הרבה ויטמינים ומינראלים , חלבון וסיבים
הכי חשוב תעקבי אחרי תחושות הגוף שלך ואחרי תחושות רעב ושובע אין זה הזמן עכשיו לעשות דיאטות מצד שני גם לא להפריז באכילה ולעלות הרבה במשקל !! את רוצה להיות יפה וחתיכה גם אחרי ההריון
לקחת חומצה פולית ב- 3 חודשים הראשונים להריון, לעקוב אחרי רמת המוגלובין בדם . אפשר גם להוסיף מולטיויטמין המיוחד לתקופת הריון והנקה כל יום כדור אחד. מתום הטרימסטר השני אפשר להוסיף גם תוסף של אומגה 3 .
מה אסור לאכול בהריון
קפאין - עד 3 כוסות קפה או 6 כוסות תה נחשב מינון בטוח
כבד- מכיל כמות גבוהה של ויטמין A , שעלול לגרום למומים מולים בעובר. יש למעט בצריכתו.
דגים - לא לאכול דגים נאים כמו בסושי או דגים כבושים להגביל את צריכת הדגים ל- 2 מנות בשבוע מישום שלרוב הם מכילים מתכות.
ממתיקים מלאכותיים- מומלץ לצרוך כמה שפחות למרות שמחקרים לא מצאו כי הם יכולים חעשות נזקים. ממתיק הבטוח ביותר לשימוש כיום הוא הסוכרלוז.
בשר - שאינו well done
מאכלי ים
מוצרי חלב לא מפוסטרים או גבינות ממקור לא ידוע גבינות כגון ברי קממבר רוקפור
ביצים לא מבושלות מחשש לסלמונלה
נבטים לא מבושלים
מיצי פירות וירקות שלא עברו פיסטור
אלכוהול - למעט בישול ( כי אלכוהול מתנדף בחום )
טונה טרייה , דג חרב, כריש, מקרל המכילים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, עוד משהו...!!
בלונדי28/08/2007כתבת על כך שאסור לאכול דגים כל יום.
ושאסור לאכול טונה טריה...
עד היום אכלתי טונה במים מקופסת שימורים כל יום.
האם יש בכך רע?
ולמה אסור לאכול טונה טרייה??
תודה רבה מראש!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שוב
נועה הופ28/08/2007דיברתי על טונה טרייה זה לא אותו דבר כמו טונה מקופסת שימורים.
טונה טרייה ( כמו הדג ששמים בסושי או שאוכלים בכל מיני מסעדות ) מכילה כמות כספית יחסית גבוהה ולכן לא מומלץ לאכול אותה . באופן כללי יש לצמצם דגים לפעמיים בשבוע שאר השבוע לאכול עוף , הודו ובקר ו( חלקים רזים - מקור עשיר לברזל ו - B12 ) וקטניות שהן גם מקור מצוין לחלבון !
ולגבי טונה במים היא עדיפה על פני טונה בשמן בגלל שהשמן בטונה הוא לא שמן טרי ויכול לעבור תהליכי חימצון שלא בריאים. אפשר להוסיף לטונה במים שמן זית .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי הסכרת
נועה הופ27/08/2007לגבי סכרת הריונית . לא מחייב שגם לך יהיה אבל יש לזה נטייה גנטית. בגלל שהתחלת את ההריון עם עודף משקל עליך לשמור ממש בקפידה לא לעלות הרבה במהלך ההריון אחרת תגבירי את סיכוייך לפתח סכרת הריון ורעלת הריון
לא הייתי שוללת לפנות לדיאטנית לצורך מעקב הריון תקין ועלייה תקינה במשקל.
אשמח לתת ייעוץ בכל הקשור למעקב אחר עלייה תקינה במשקל בהריון ולבניית תפריט מתאים להריון
בברכה,
נועה הופ
דיאטנית קלינית
www.dietnoa.com
0546844457* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)