מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלוםליה15/07/2009
אני בת 25 בתחילת היריון ואני רוצה לדעת אם התפריט שאני אוכלת מדי יום בסדר..
אני שוקלת 54 וגובהי הוא 1.68 לפני ההיריון שמרתי על המשקל,עשיתי הליכות ולא הייתי אוכלת בערב. הייתי אוכלת מצהריים לצהריים.
כעת שאני בהיריון,אני מוצאת את עצמי אוכלת כמעט כל שעתיים שלוש.
אני מתחילה את הבוקר ב -2 צנימים מלחם רגיל עם קוטג' 3% או לחילופין פיתה עם גבינה צהובה. ושותה שוקו משקית.
שותה אומגה 3 וחומצה פולית.
בסביבות 12,13 בצהריים אני אוכלת פירות,תפוז,ענבים.
14:00 אוכלת מנה עיקרית,עוף/שניצל/כבד/דג עם לחמניה או פיתה.
אוכלת שוב פירות,מלון,שזיף,ענבי הערב אני אוכלת מעדן שוקולד/דנונה/יוגורט.
ואם אני רעבה אז אני אוכלת שוב צנימים עם קוטג'.
בין לבין אני שותה כליטר וחצי שני ליטר מים,מנשנשת אגוזים קלויים,ולעיתים פירות יבשים ושוקולד.
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב,
נועה הופ16/07/2009הפורום איננו המקום לייעוץ לתפריט אישי מכיוון שיש הרבה מישורים שצריך בתפריט כגון גיוון התפריט וגם הצריכה הקלורית. לצורך הכוונה כללית חשוב מאוד לאכול מסודר כל 3-4 שעות ולא לפתוח פערים גדולים בין כל ארוחה.
חשוב לאכול מגוון ומכל אבות המזון. הקפידי על אכילה של חלבון מן החי כל יום ועל אכילה של 3-4 מוצרי חלב ביום. שלבי את כל אבות המזון: דגנים רצוי מלאים כגון לחם מלא, קינואה, כוסמת, חלבונים מן החי ומן הצומח : מן החי: בשר, עוף, דגים ביצה, מוצרי חלב - לפחות 3 ביום, ומן הצומח כל סוגי הקטניות. שלבי שומנים בריאים כגון אבוקדו, טחינה, שמן זית, אגוזים, שקדים והקפידי לשתות כמו שצריך בימים חמים אילו. שלבי ירקות בתפריט מכל סוג וצבע.
בגדול צריך לבחון גם את עיניין הכמויות בתפריט לראות שאין עודף/ חוסר של קלוריות.
שיהיה המשך דרך צלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)