מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה קשה לעיכול....רינת22/07/2009
אחותי היא בהריון מתקדם מאוד לפני סיומו. אני יודעת שהיא לפני ההריון סבלה מבולמיה . ואני יודעת כי ראיתי ושמעתי אותה מקיאה מספר רב של פעמים בהריון . היא עלתה עד עכשיו 14 קילו ושמעתי אותה מדברת עם אימי שהתעמתה איתה על כך... והיא אמרה לה שהיא לא עושה זאת כל הזמן אלא רק כאשר היא אוכלת משהו שנורא נורא משמין ולאחר ההקאה היא אוכלת משהו מזין . האמת אין לי מושג איך אפשר לנהוג בכזאת חוסר אחריות , אך אני כל כך מודאגת עבור התינוק שבבטנה.
כל הבדיקות תקינות טפו טפו התינוק עולה במשקל והכול תקין.
השאלה היא: מה דעתכם? האם יש השלכות לבולמיה בזמן ההריון להתפתחות העתידית של התינוק?
נניח שהיא עושה זאת המון מה ההשלכות???????????????. בבקשה תאמרו לי את דעתכם המקוצועית.תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענת שלום,
רויטל בן שושן22/07/2009אני מבינה מאוד את הדאגה לאחותך ולעובר וגם את הקושי להבין איך אפשר לנהוג כך.
למרות המצב אני שמחה לשמוע שהכל תקין והעובר עולה במשקל. לא הזכרת מהו גובהה והמשקל ההתחלתי של ההריון של אחותך אך עלייה של 14 ק"ג עד כה היא בהחלט תקינה.
להפרעת אכילה כמו שתיארת כמובן שישנן השפעות מזיקות הן על האשה והן על העובר אך לא ניתן לדעת מראש איך זה ישפיע גם על הלידה וגם על ההתפתחות של העובר ואם בכלל.
אחותך נמצאת כבר בשלב מתקדם של ההריון ולכן אין הרבה זמן להתערבות אך אם היא עדיין לא התייעצה עם דיאטנית/ הרופא המטפל/ פסיכולוג אולי זה הזמן, גם כדי למנוע את המשך הפרעת האכילה לאחר הלידה. בנוסף אני ממליצה להמשיך ולהקפיד על תוספי התזונה (מולטי ויטמין+ ברזל) וגם לאחר הלידה.
לידה קלה ובהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)