תזונה אחרי לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונה אחרי לידה
    תמי
    22/07/2009

שלום,

אני אחרי הפסקת הריון בשבוע 30 (לידה מלאה).
    מעוניינת להשתקם במהרה.
    האם יש המלצות לעניין התזונה שיסייעו בהחזרת הרחם והמצב הפיזי כולו לקדמותו?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תזונה אחרי לידה

הוספת תגובה

• תמי שלום,

רויטל בן שושן
    22/07/2009

מצטערת לשמוע ומבינה מאוד את הצורך שלך להשתקם מהר.
    אין לי מספיק נסיון במקרים כאלה אך אני מאמינה שלרחם כמו לאחר לידה לוקח זמן לחזור למצבו הקודם ומבחינה פיזיולוגית זה קורה רק לאחר 6 שבועות מהלידה. בתקופה זו חשוב שתאכלי בריא ומאוזן- לא מומלץ להתחיל בדיאטה בזמן זה וגם לא לעשות פעילות גופנית. לאחר מכן ירידה הדרגתית במשקל היא הדרך הנכונה והבריאה יותר לגוף בכדי לעזור לו להתאושש.
    ממליצה לך לאכול ארוחות מסודרות על פני היום כל 2-3 שעות, לדאוג שתמיד גם אם אין לך כח להכין יהיה אוכל מוכן ומזון שלא צורך הרבה התעסקות, אל תשכחי לשתות מספיק ובעיקר מים, שלבי בתפריט שלך מנה בשרית/ דג כל יום, דברי חלב, דגנים מלאים, פירות וירקות,ביצים, שמנים מהצומח כמו- שקדים, אגוזים, טחינה, שמן זית/ קנולה, אבוקדו, בנוסף התייעצי עם הרופא לגבי פעילות גופנית והמשיכי לקחת את תוספי התזונה (ע"פ הנחיית הרופא) בכדי לאפשר לגוף התאוששות מהירה.
    אם יש לך שאלות נוספות אשמח לעזור,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו