מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונה אחרי לידהתמי22/07/2009
שלום,
אני אחרי הפסקת הריון בשבוע 30 (לידה מלאה).
מעוניינת להשתקם במהרה.
האם יש המלצות לעניין התזונה שיסייעו בהחזרת הרחם והמצב הפיזי כולו לקדמותו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמי שלום,
רויטל בן שושן22/07/2009מצטערת לשמוע ומבינה מאוד את הצורך שלך להשתקם מהר.
אין לי מספיק נסיון במקרים כאלה אך אני מאמינה שלרחם כמו לאחר לידה לוקח זמן לחזור למצבו הקודם ומבחינה פיזיולוגית זה קורה רק לאחר 6 שבועות מהלידה. בתקופה זו חשוב שתאכלי בריא ומאוזן- לא מומלץ להתחיל בדיאטה בזמן זה וגם לא לעשות פעילות גופנית. לאחר מכן ירידה הדרגתית במשקל היא הדרך הנכונה והבריאה יותר לגוף בכדי לעזור לו להתאושש.
ממליצה לך לאכול ארוחות מסודרות על פני היום כל 2-3 שעות, לדאוג שתמיד גם אם אין לך כח להכין יהיה אוכל מוכן ומזון שלא צורך הרבה התעסקות, אל תשכחי לשתות מספיק ובעיקר מים, שלבי בתפריט שלך מנה בשרית/ דג כל יום, דברי חלב, דגנים מלאים, פירות וירקות,ביצים, שמנים מהצומח כמו- שקדים, אגוזים, טחינה, שמן זית/ קנולה, אבוקדו, בנוסף התייעצי עם הרופא לגבי פעילות גופנית והמשיכי לקחת את תוספי התזונה (ע"פ הנחיית הרופא) בכדי לאפשר לגוף התאוששות מהירה.
אם יש לך שאלות נוספות אשמח לעזור,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)