מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בולימיה בהריוןלירון23/07/2009
כתבתי פה בעבר ואני שוב כותבת כיוון שלא קיבלתי תשובה ברורה כ"כ:
אני בשבוע 34 להריוני הראשון. משקל לפני ההריון 56, גובה 164 ומשקל נוכחי 64. אני בולימית מזה כ-10 שנים ומתחילת ההריון אני במעקב אצל דיאטנית+פסיכולוגית. תמיד הייתי בטוחה שכשאהיה בהריון אפסיק להקיא וכך באמת זה היה עד שהחלו הבחילות הנוראיות שגרמו לי להקיא ומשם הדרך לאכילה המכוונת להקאה הייתה קצרה מאוד. ב"ה כל הבדיקות תקינות אבל אני מאוד דואגת לשלום העובר שלי, לא רק מבחינה פיזית. אני יודעת שזה קשה להבין איך אני יכולה לנהוג בכזה חוסר אחריות אבל לצערי גם לי אין תשובה לכך כיוון שלמרות כל החששות והפחדים שלי לשלום ההריון והעובר, אני מוצאת את עצמי "נופלת" פעם-פעמיים ביום. מהן ההשלכות שיכולות להיות למצב זה על העובר מבחינה פיזית ומנטלית?
תודה,רינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בולימיה בהריון השלכות
רויטל בן שושן24/07/2009רינת שלום,
המצב בו את נמצאת ועלייה מתחת להמלצה במשקל יכולה להוביל ללידת עובר במשקל נמוך.
מצד אחד כל הבדיקות עד כה תקינות והעובר גדל באופן תקין ואני שמחה בשבילך על כך אך ההשלכות יכולות להיות גם בסיכון להפלה ובסיבוכים בלידה. בנוסף הסיכון עבורך הוא גם לאחר הלידה- במידה ותירצי להניק או בכלל, תחשבי איך ההתנהגות שלך תשפיע על התנהגות האכילה של התינוק. בנוסף ישנו סיכוי גבוהה לדיכאון שלאחר הלידה וסיכונים כמו של תת תזונה והתייבשות בעקבות ההקאות. חשוב שגם לאחר הלידה תמשיכי את המעקב של הדיאטנית והפסיכולוג. ישנם סיבוכים נוספים ואי אפשר לדעת מראש באיזה סיכון את נמצאת אך החשוב מכל הוא שלמרות שאת כבר בשלב הריון מתקדם תמשיכי לאכול ולשתות בכמות מספקת. את מכירה את הגוף שלך הכי טוב ולא נשאר הרבה זמן להריון לכן עשי מאמץ עילאי לסיים את ההריון והלידה ב דרך הכי טובה.
הפורום הוא לא המקום האידיאלי כדי לעזור לך להתמודד עם בעיות מהסוג הזה ובנוסף אנו לא מתמחות בהפרעות אכילה ולכן חשוב שתמשיכי את המעקב אצל הדיאטנית והפסיכולוג.
לידה קלה ובהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרויטל..
לירון24/07/2009ראשית, תודה רבה על התשובה הכל-כך מפורטת. יש לי רק שאלה אחת: מדוע העליה במשקל שלי אינה מספקת? עד שבוע 29-30 עליתי כ6.5-7 ק"ג, העליה נעצרה לשבועיים-שלושה ובשבועיים האחרונים עליתי 600 גרם. כל זאת ללא שינויים/ קיצוצים בתזונה אלא להיפך- בתחילת ההריון הקאתי המון בגלל הבחילות וכיום, אם אני אוכלת ומקיאה, זה לא המזונות שהם חלק מהתפריט. איך ניתן להסביר זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרינת שלום,
רויטל בן שושן24/07/2009טוב מאוד שאת ממשיכה לעלות במשקל זה חשוב אך גם בשבועיים האחרונים וגם בסך הכל זה עדיין פחות מההמלצה. את הנעשה אין להשיב אך התחילי לשנות את מה שאפשר וניתן כבר מעכשיו. את יודעת כמה זה חשוב לך ולעובר, לא רק עכשיו אלה גם לאחר הלידה.
שבת שלום,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)