HB=10.6

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• HB=10.6
    ענאת
    23/07/2009

שלום רב
    אני בשבוע ה25 + 4 ימים להריון של תאומים תוצאות ספרית הדם שביצעתי לפני כארבעה ימים העלתה את התוצאות הבאות:

HB=10.6 g/dl כשאר ערכי הנורמה 12-16

IRON=80 g/dl כאשר ערכי הנורמה הם 60-180

Vitamin B12=170 pmol / L כאשר ערכי הנורמה הם 156-672

FERRITIN= 15 ng/ml כשאר ערכי הנורמה הם 10-291

לפי בדיקות השם שלי לשנה הנוכחית ולשנים שעברו רמת ה-HB הלכה ופחתה במיוחד אחרי ההריון (מ 13 עד 10.6) כך גם ויטמין B12 והברזל.

רופא המשפחה המליץ על תוספת של ויטמין B12 במינון של 1000 מק"ג שמשולב עם 400 מק"ג חומצה פולית.

התחלתי לקחת את התוספת שהמליץ עליה רופא המשפחה, אבל אחות טיבת חלב המליצה להכפיל את כמות הברזל אחרי ייעוץ עם רופא המשפחה, כדי לציין שאני נוטלת תוספת ברזל של 100 MG שמשולבת עם 400 MG חומצה פולית מתחילת ההריון.

מה את ממליצה לעשות,( אני יודעת שאני צריכה להיוועץ עם רופא המעקב שלי אבל התור לשבוע הבא ) אני מודאגת במיוחד שהחלו להופיע כאבי ראש מלפני שבוע וחצי בערך, חולשה ולחץ דם נמוך.

האם את ממליצה על אוכל מסויים שמעלה את רמת ה-HB??? ומה את מציעה בקשר לתוספת הברזל.

תודה רבה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    HB=10.6

הוספת תגובה

• בדיקות דם

רויטל בן שושן
    24/07/2009

ענאת שלום,
    נפח הדם והצרכים התזונתיים עולים בהריון ולכן ההמוגלובין (HB) ושאר הפרמטרים שהזכרת יורדים.
    לעניות דעתי תוסף של 100 מ"ג ברזל מספיק אך בגלל שזהו הריון תאומים וערכי בדיקות הדם בכל זאת יורדים כדאי בכל זאת להתיעץ עם הרופא- שבוע אחד זה לא נורא לחכות. מהשאת יכולה לעשות בינתיים ובכלל זה באמת לתגבר את התזונה בברזל וB12- בשר בקר, סטייק בקר, הודו אדום- הם מקורות שכדאי לשלב לפחות 2-3 בשבוע. בנוסף עוף, דגים, ביצים וגם קטניות, אגוזים, שקדים, דגנים מלאים מועשרים בויטמינים ומינראלים. הקפידי לשתות את תוסף הברזל לא ליד מוצרי חלב וקפאין (קפה/ תה/ קולה/ אייס קפה/ שוקולד) וכדאי לשלב ליד ויטמין C : פירות הדר,מיץ תפוזים וכ..
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו