כדורי ברזל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כדורי ברזל
    שיר
    02/08/2009

שלום, אני בשבוע ה-22. מאז שהתחלתי לקחת את כדורי הברזל מסוג "ברזל רך של אלטמן" התחילה לי בעיית עצירות, היצציאות התחילו להיות אחת ליומיים בערך והבטן בשעות הצהריים- ערב נהיית כמו אבן קשה וכואבת ומלאה בגזים. לאחרונה הכאבים ממש חזקים ולכן הפסקתי מזה 3 ימים ליטול את הכדור ומאזז השתפר המצב, הבטן כבר לא נפוחה וכואבת והיציאות רכות ומידי יום.
    האם יש חובה לקחת את כדור הברזל מידי יום?
    האם יש כדורי ברזל מאוד מאוד עדינים לנשים הסובלות מגזים עוד לפני ההריון?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כדורי ברזל

הוספת תגובה

• כדורי ברזל

רויטל בן שושן
    02/08/2009

שיר שלום,
    במהלך ההריון ללא קשר לתוספים ישנם שינויים בהרגלי היציאות. אחת ליומיים זה נחשב לתקין ואפילו עד 72 שעות. דווקא התוסף שציינת הוא מצויין ולא אמור לגרום לתופעות שכאלה.
    אם הפסקת ואת מרגישה יותר טוב כנראה כן יש קשר. כן חשוב לקחת את תוסף הברזל במידה ואת צריכה ע"פ בדיקות הדם וגם בכלל ואף לאחר הלידה. לא ידוע לי אם יש כדורי ברזל מאוד עדינים אך את יכולה לחזור לקחת את הכדור שכבר יש לך, שלבי בתזונה שלך ירקות, פירות ודגנים מלאים (בשל הסיבים תזונתיים) באופן כללי אולי עדיף לך להמנע ממזונות הגורמים לגזים כמו כרוב, כרובית, צנון, קולורבי, קטניות ובנוסף הרבי בשתיית מים. אם התופעות יחזרו התייעצי גם עם הרופא המטפל.
    בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו