מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוסר תיאבוןטל05/08/2009
שלום,
אני בת 28, גובהי 1.65, משקל כרגע כ-60 ק"ג. אני בהריון ראשון ללא טיפולים.
לפני ההריון עליתי בערך שני קילו והיה לי חשק עז למתוקים ולמאכלים שאני אוהבת. לאט לאט ירד לי החשק למתוק ולאוכל בכלל.
כעת אני בשבוע 13 ובערך מלפני שבועיים פשוט אין לי תיאבון.
המנות שאני אוכלת קטנות בחצי ממה שהייתי רגילה, לא כי אני לא רוצה אלא כי אני פשוט לא מסוגלת לאכול יותר מזה. הדבר קורה לי בעיקר בארוחת הצהריים, אני אוכלת בד"כ מרק או מעט ספגטי ולא מסוגלת יותר מזה. אני כמעט ולא אוכלת בשר גם לפני ההריון ועכשיו בכלל כי זה מגעיל אותי. ממש פעם בשבוע אני מכריחה את עצמי. אין לי הרבה בחילות וגם לא הקאתי בכלל בהריון.
לעיתים, מספר שעות אחרי הארוחת הצהריים, שבה בקושי אכלתי, תוקף אותי רעב ואז אני אוכלת אבל זו השעה היחידיה ביום שאני רעבה (בערך ב18:00).
מה את ממליצה לי לעשות?
האם פשוט להכריח את עצמי לאכול?
אם אני לא אוכלת בשר אך אוכלת ירקות וגבינות האם זה עלול לפגוע בעובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר תיאבון
רויטל בן שושן07/08/2009טל שלום,
אין שום בעייה לאכול ארוחות קטנות אך תנסי לאכול כל 2-3 שעות.
חשוב מאוד לאכול מכל קבוצות המזון ולשלב כל יום בתפריט בשר/ עוף/ דגים, גבינות, דגנים, מוצרי חלב, פירות וירקות.
אם קשה לך לאכול בשר את יכולה לנסות להחביא אותו בפסטה (בולונז) או במוקפץ ואפילו בכריך. את יכולה לשלב גם טונה- בסלט/ בכריך/ בפסטה.
בנוסף חשוב לעקוב אחר בדיקות הדם שלך ולראות שאין חסרים ובכל מקרה לקחת תוסף של ח.פולית וברזל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה:)
טל07/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)