רעב בלתי פוסק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רעב בלתי פוסק
    אסי
    01/09/2007

שלום

זהו ההריון השלישי שלי. בכל הריון, בהריון השני עוד לפני שידעתי עליו, "נעלם" אצלי מנגנון השובע. אני לא מרגישה שבעה ותחשק לי כל הזמן לאכול, בעיקר פחמימות.

האם זה נורמלי? ההריון הראשון הסתיים בהפלה, ולאחר ההריון השני השלתי את כל המשקל העודף ועוד (כ-20 ק"ג) בתוך שנה.

כעת אני בשבוע ה-12 ומרגישה כיצד בגוף אוגר שומן, אפילו יותר מההריונות הקודמים. האם יש לכן עצה?

תודה

אסי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רעב בלתי פוסק

הוספת תגובה

• שלום אסי !

נועה הופ
    01/09/2007

במידה ומנגנון הרעב והשובע הפסיק לפעול את צריכה להיות מאוד מודעת לאכילתך שלא תעלי בהריון הנוכחי הרבה במשקל. אם תתני לעצמך פתח לעלות במשקל הוא יעלה הרבה ממה שצריך וזה חבל כי עבדת מאוד קשה להוריד אותו.
    לא ציינת כמה עלית במשקל עד כה והאם בכלל עלית .....?
    בכל מקרה את צריכה להבין שרקמות הגוף ישתנו בכל מקרה, גם אם תשמרי בצורה הדוקה בכדי לא לעלות יותר מידי במשקל ! בהריון הגוף מפתח רקמת שומן בירכיים בבטן ובחזה . רקמה זו אחר כך משמשת להנקה.
    צריך למצוא את שביל הביניים: לאכול טוב אך מצד שני לא לפחד מכל גרם שעולים. הייתי ממליצה לך בחום ללכת למעקב אצל דיאטנית שתלווה ותעקוב אחריך לאורך כל ההריון בכדי לדאוג שלא תעלי הרבה במשקל. הדיאטנית תכתוב לך תפריט מאוזן שלא תרגישי בו רעבה כל היום ומצד שני שלא תעלי איתו בצורה קיצונית במשקל. ביחד תעקבו אחר העלייה במשקל.
    גם אם קרה שעלית עד כה יותר ממה שצריך, תמיד אפשר לאזן זאת . ההמלצה היא לעלות בממוצע
    כ- 400 גרם משבוע 12 .
    לגבי תשוקה לפחמימות- יכול להיות שכל תפריטך מתבסס בעיקר על מזונות פחמימתיים ופחות על חלבון . במקרה כזה אכן עשויים להיות רעבים בתחיפות והדחף יהיה לאכול פחמימות.
    מזון חלבוני יכול להשביע לאורך זמן ואילו פחמימות מתעכלות מאוד מהר ויוצרות תגובה גליקמית בדם. במידה ואת אוכלת פחמימות פשוטות כגון דברי מתיקה שונים זה מעלה בצורה גבוהה את רמת הסוכר בדמך שיורדת זמן קצר מאוד לאחר האכילה ואז את שוב פעם רבעה.

במידה ותרצי אשמח לעזור לך עם מעקב שוטף לאורך ההריון על לוודא שלא תעלי יותר מהמותר

בברכה,
    נועה הופ
    דיאטנית קלינית
    0546844457
    www.dietnoa.com

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב כוחות

ורד לב
    03/09/2007

אסי שלום, אין ספק שהפן התזונתי הוא חשוב ביותר. בחירת המזונות, התוספים המתאימים ועוד.
    חשוב גם לתמוך בטיפול מאספקטים שונים ופה נכנסת, בעיניי הרפואה הסינית.
    זו יכולה לתת מענה מעולה לתמיכה בתהליכי הגוף.

נשים רבות מתארות מצבים דומים למה שתארת. זה מצביע על חוסר איזון אנרגטי, ברמת המרידיאנים (ערוצי האנרגיה לפי הסינים). אלו מושפעים מאד מהריונות- כי יש עליהם יותר עומס ותורך "לתפקד".

המלצתי לך היא למצוא רופא/ת סיני/ת שמתמחה בתמיכה בהריוניות ולהעזר בו/ה במקביל לטיפול התזונתי, התאמת תפריט וכו'.

אשמח לתת לך המלצות לפי אזור מגורייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו