מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוסר תאבון בחודשים מתקדמיםלירון10/08/2009
שלום,
אני בשבוע 36. התחלתי את ההריון במשקל 56 ועכשיו אני שוקלת 65 (גובה 164). ככל שההריון מתקדם, התאבון שלי נעלם. התחילו להיות לי כאבים חזקים בגב התחתון וצירונים קטנים שמדירים שינה מעיניי כך שאני מאוד עייפה. כתוצאה מהחום, העייפות, הכאבים וגם תחושת הכבדות, אין לי תאבון וכל דבר כמעט שאני אוכלת או רוצה לאכול גורם לי לתחושת גועל ובחילות. למרות כל זה אני משתדלת לאכול אך התזונה שלי כוללת בעיקר פירות ומוצרי חלב. מה לעשות? האם המצב הזה תקין? אני יודעת שעכשיו יותר מתמיד חשוב לאכול טוב אבל פשוט מאוד קשה לי :-(
התפריט שלי (בערך) הוא:
בוקר- אקטימל, 2 פרוסות לחם מלא/ 5 יח' פתית עם מריחה של גבינה/ קוטג 5%
ביניים- 2-3 פירות
צהריים- סלט ירקות קטן עם קופסת טונה/ גביע קוטג ופרוסת לחם (1-2 פעמים בשבוע אני אוכלת דג/ חזה עוף עם 2 כפות אורז)
ביניים- 2 פירות
ערב- פרוסת לחם עם כף גבינה/ קוטג 5% וירק כלשהו
במהלך היום אני אוכלת גם ארטיק/ פופאייס..
מצטערת על אורך ההודעה ומקווה שתוכלנה לייעץ לי.
תודה רבה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאת שלום
נועה הופ10/08/2009סה"כ לאורך כל ההריון לא עלית הרבה במשקל. עלייה תקינה למשקל בו התחלת את ההריון נעה בין 11.5- 16 קילו. אני מתארת לעצמי שתעלי עוד קצת במשקל מכיוון שבחודש הקרוב העובר יכול להוסיף עוד כקילו. התלונות שאת מתארת הן אכן שכיחות בשבועות הללו בגלל הרבה מאוד סיבות העובר לוחץ על מערכת העיכול מה שגורם לתחושת מלאות מהירה, צרבות, עצירויות/ שלשולים ועוד כל מיני תסמינים לא נעימים וגם כמובן החום וכל התופעות האחרות שהזכרת לא תורמות הרבה למצב. אם זאת עלייך להשתדל לאכול בריא ומאוזן ככל האפשר : מספר מוצרי חלב ביום, מנה בשרית או דג, ביצה, פירות וירקות ( במקרה שלך אולי עדיף יותר פירות שתקבלי גם ויטמינים, מינרלאים, סיבים וגם קלוריות ), נסי לשלב גם כל מיני אגוזים לתפריט שמספקים קלוריות, חלבון שומן בריא וויטמינים ומינראלים, את יכולה לשלב גם טחינה, שמן זית, זיתים רצוי לא לאכול פחות מ- 1800 קלוריות ליום.
שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)