תפריט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תפריט
    זהבית
    14/08/2009

שלום,
    אני בשבוע 33 להריון וצמחונית
    עשיתי העמסת סוכר לפני מס ימים (בעקבות עובר גדול בכשבועיים בהערכת משקל ) ויש לי ערך אחד לא תקין ואחד נוסף נושק לגבולי לכן הבנתי שאין לי "סכרת הריון קלאסית" אלא מצב גבולי.
    הייתי אצל דיאטנית לפני שהתגלה כל נושא הסכרת והיא נתנה לי דיאטה בעלת ערך גליקמי נמוך ורמת MUFA גבוהה - 1500 קלוריות ליום . האם זה בסדר? להמשיך עם הדיאטה הזו או לעבור יעוץ מחדש אצל דיאטנית בעקבות הסכרת ה"גבולית"?
    התפריט שהיא נתנה לי :
    בוקר: דיסה מ- 4 כפות שבולת שועל עם כוס חלב וירקות / 2 פרוסות לחם קל+גבינה+ירקות
    ביניים: אגס קטן (או פרי אחר) יוגורט 1.5% + 10 אגוזי מלך
    צהריים: כוס ירקות מבושלים, כוס אורז מלא, כוס קטניות
    ביניים: פרי+ 3 אגוזי מלך+ יוגורט 1.5%
    ערב: 2 פרוסות לחם קל עם טחינה+ביצה קשה+סלט חסה וכף שמן זית
    לילה: חופן שקדים
    אודה לתשובה!!!!!!!!!!!!!!
    ת ו ד ה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תפריט

הוספת תגובה

• זהבית שלום

נועה הופ
    15/08/2009

האם הלכת לדיאטנית קלינית / טבעית ? מדוע החלטת ליישם תפריט עם ערך גליקמי נמוך עוד לפני הבדיקות (האם בגלל החשש לסכרת או שפשוט רצית לאכול בריא יותר ?)
    אומנם זה לא המקום לייעוץ לגבי תפריט אישי אך מהסתכלות עליו לא מובן מדוע אין מנה בשרית ביום לצורך אספקת ויטמין B12 וברזל , וגם מספר הקלוריות בו יחסית נמוך.
    הייתי הולכת להתייעצות נוספת עם דיאטנית קלינית לחדד כל מיני דברים בתזונה שקשורים לסכרת וגם קשורים לערך הקלורי בתפריט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו