בדיקת סוכר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת סוכר
    איילת
    16/08/2009

שלום,
    אובחנה לי סכרת הריון
    מדדתי בגליקומטר לפני ארוחת ערב והיה לי סוכר 95 (3 שעות מארוחת הביניים)
    ושעתיים אחרי ארוחת ערב היה לי סוכר 133
    (לארוחת ערב נצמדתי לתפריט: סלט (חסה, עגבניה, גזר, מלפפון ולימון) עם כף שמן זית, פרוסת לחם עינן עם טחינה וביצה קשה)
    מה עשיתי לא בסדר??????????

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת סוכר

הוספת תגובה

• בדיקת סוכר

רויטל בן שושן
    17/08/2009

איילת שלום,
    הבדיקות שעשית הן תקינות לחלוטין והכל בסדר במה שאכלת. עד ערך של 140 שעתיים לאחר האוכל זה תקין.
    אולי כדאי להגיע לדיאטנית בקופת החולים וליישר קו בכל הנוגע לסכרת בהריון כולל תפריט עבורך
    בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך..

איילת
    17/08/2009

הי ותודה על התשובה
    פשוט האחיות במרכז בריאות האשה וגם באתר אחר באינטרנט (מתוקים) נאמר לי שאחרי הארוחה צריך להיות ערך עד 120 שעתיים לאחר הארוחה ושמערך של 130 שעתיים לאחר ארוחה כבר צריך אינסולין... :-(
    אני באמת לא מבינה למה הפערים בגישות......
    תודה לך ואשמח להכוונה...
    (ואת התפריט ברור שקיבלתי מדיאטנית בקופ"ח אך היא לא הסבירה לי דבר לגבי ערכי המדידות)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ...

איילת
    17/08/2009

נראה לי שאחרי שוטטות מעמיקה באינטרנט הבנתי לבד את התשובה... (אני מאוד מקווה)
    אני מודדת עם מכשיר של פריסטייל שמודד ערכי סוכר בפלסמה והתוצאות גבוהות יותר ב 12% מאשר בסוכר דם מלא. האם אני צודקת?
    ואודה לך מאוד אם תוכלי לרשום לי מהם הערכים המומלצים לבדיקה בצום , לפני ארוחה ושעתיים אחרי ארוחה במכשיר שמכויל לפי ערכי סוכר בפלסמה
    תודה רבה רבה!!!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוכרת הריון

רויטל בן שושן
    18/08/2009

איילת שלום,
    לאחר בירור גם שלי את אכן צודקת והערכים צריכים להיות כך:
    בצום: עד 95, שעה לאחר האוכל: עד 140, שעתיים לאחר האוכל: עד 120.
    מתזונה בסוכרת לא בהריון עלייה של עד 40 מלפני הארוחה ולאחריה נחשבת תקינה ואני מניחה שכך גם בהריון אך שווה לבדוק גם את זה.
    במקרה שהערכים גבוהים יותר אולי ניתן קודם להקטין את כמות הפחמימה בארוחה לפני שאת מעלה את כמות האינסולין.
    בנוסף, העדיפי תמיד פחמימות מורכבות (דגנים מלאים) בארוחה ואולי בהתייעצות עם הדיאטנית שלך כדאי לך לעבור ללחם קל מלא כך תוכלי לאכול יותר לחם בפחות כמות פחמימות: 1 פרוסת לחם= 2 פרוסות לחם קל.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו