מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוות דעתך בבקשה...ענת19/08/2009
שלום, אני בשבוע 34 להריון, אובחנתי עם סכרת הריון גבולית (רק ערך אחד בהעמסה היה גבוה מהמותר וערך נוסף "גבולי") הופנתי לקבלת דיאטה מתאימה מדיאטנית בקופה. אני עומדת בערכי הסוכר בעקבות הדיאטה.
אני צמחונית, משקל: 85 קג גובה 1.66 (לפני ההריון שקלתי 72 ק"ג אך זהו גם לא המשקל הרגיל שלי, התחלתי את הההריון עם עודף משקל קל...)
הבעיה שאני נורא רעבה מהתפריט הזה, האם עליי פשוט "להתרגל" לתפריט בעקבות מצבי או שבאמת חסרות בו קלוריות ? התפריט הינו:
ארוחה 1 (בוקר): קפה ללא סוכר עם מעט חלב, 1 פרוסת לחם מלא+גבינה עד 5%/חומוס+ ירקות
ארוחה 2: אקטיביה לא מתוק+פרוסת לחם עם חומוס/טחינה
ארוחה 3 (צהריים): כוס קינואה/אורז מלא+חצי כוס עדשים/חומוס/שעועית/אפונה+ סלט+1 כף שמן זית/ירקות מאודים
ארוחה 4: פרי+ פרוסת לחם
ארוחה 5: סלט+1 פרוסת לחם עם גבינה או חומוס או טחינה או אבוקדו + ביצה
ארוחת לילה: פרוסת לחם+טחינה או אבוקדו
תודה רבה על חוות דעתך המיקצועית!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט
רויטל בן שושן21/08/2009גלית שלום,
קצת קשה לי להגיב על התפריט משום שאני לא מכירה אותך ואת העדפותייך מבחינת התזונה.
בכל זאת התפריט נראה בסך הכל בסדר. בארוחה ארבע פרי + לחם נראה לי קצת גדול מבחינת כמות הפחמימות אז אולי אפשר יוגורט עם פרי/ גרנולה (עד 3 כפות) או פרוסת לחם עם מריחה.
יכול להיות כי את צריכה להתרגל לתפריט ולכמויות החדשות. אם את ממש רעבה את יכולה להוסיף קצת יותר בירקות וחלבון (ביצה/ גבינה).
בכל מקרה קבעי תור נוסף לדיאטנית למעקב ובכדי לדון שוב בתפריט.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)