שלום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום
    ליה
    25/08/2009

אני בהיריון ראשון שבוע 12+ התחלתי את ההיריון במשקל 55 שגובהי הוא 1.68 היום אני שוקלת 57
    בדקתי באינטרנט מה המשקל הרצוי וראיתי שאני מעל המומלץ בחודשים הראשונים. אף פעם לא הייתי שמנה ואני ממש לא מעוניינת להיות כזו. השאלה היא האם המשקל הנוכחי בסדר או שאני ממהרת להילחץ?
    כמו כן,אני כמעט ולא אוכלת בשר,איזה מאכלים יספקו לי את כמות הברזל הנחוץ?
    ועוד משהו קצת לא קשור אבל כנשים בהיריון אתן בטח יודעות על מה אני מדברת :)
    סימני מתיחה,אומנם הם היו לי גם לפני ההיריון אבל אני מפחדת שהם יחמירו 'ויתרבו' מה ניתן לעשות? אני ממש לוקחת את זה העיניין הזה קשה כי אני לא רוצה להגיע למצב שבו אני מסתירה ומתביישת בגופי :(
    אני מודה לכן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• שלום רב,

נועה הופ
    26/08/2009

עליית המשקל תקינה כמובן שזו רק ההתחלה וזה לא אומר כמה תעלי לגבי בהמשך אבל כמובן שזה תמיד חשוב להיות עם האצבע על הדופק וכמובן לבחון את הרגלי האכילה. בד"כ בתחילת ההריון זה גם עלייה שמקורה בצבירת נוזלים בגלל עלייה ברמות פרוגסטרון ממה שאני יודעת.
    לגבי הבשר - מקורות לברזל מהצומח הם קטניות, אגוזים, שקדים, ירקות עליים ירוקים מן החי גם ביצים ודגים יכולים להיות מקור לברזל. לא הייתי מוותרת לגמרי על בשר כי הוא מהווה מקור לחלבון איכותי וגם מקור לברזל שנספד בצורה טוב ( בניגוד לברזל מן הצומח ) הייתי מנסה לשלב לפחות 3 פעמים בשבוע מנה בשרית. הודו ובקר הם המקורות העשירים ביותר לברזל.|
    לגבי סימני מתיחה אני מאמינה שזה גם עיניין גנטי, גם תלוי כמה תעלי במשקל יש שמן נבט חיטה שאפשר למרוח אני לא הכי בקיאה בנושא נסי לשאול בנות בפורום...
    שיהיה בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו