מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מותר ואסור בהריוןרוני06/09/2009
שלום רב,
אני בשבוע 10 ורציתי לשאול לגבי כמה מאכלים ספציפיים האם מותר. יש המון אינפורמציה סותרת ברשת ואני מקווה לקבל תשובה שתוציא אותי מהבלבול...
המאכלים לגביהם אני שואלת:
טונה משומרת
נבטים
עלי חסה / עלי בייבי שטופים (שמעתי שיש סיכון לחיידק הליסטרייה בעלים השטופים. האומנם?)
עלי תרד טריים / מבושלים
גרגירי תירס משומרים
מיונז תעשייתי (בסנדוויץ)
כמו כן, יש המלצה לאכול ירקות עליים. חוץ מחסה מה עוד נכלל בקטגוריה זו?
המון תודה מראש על תשובתכן.
רוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוני שלום
נועה הופ06/09/2009הי, הבאתי לפנייך חלק מכתבה על החיידק :
"חיידק הליסטריה מועבר אלינו כמעט אך ורק דרך מוצרי מזון ומים מזוהמים. מוצרי בשר מזדהמים במשחטה עקב מגע עם משטחי עבודה שבאו במגע עם הפרשות של החיות. ירקות מזדהמים עקב השקיה במי ביוב או זיבול אורגני בהפרשות בעלי-חיים. דגים ואצות מזדהמים כאשר המים שבהם גדלו מזוהמים. חלב שאינו מפוסטר ומוצרים שהוכנו ממנו יכולים גם הם להכיל חיידקי ליסטריה (ואחרים, שחלקם מסוכנים עוד יותר).
מוצרים שבושלו היטב, או חלב שפוסטר, מרבית החיידקים שבהם הושמדו וככלל אינם אמורים להכיל חיידקי ליסטריה.
במזונות נאים כמו סושי, או בסלטים חיים, אכן מופיעים חיידקי ליסטריה בתדירות גבוהה יחסית, אך חלק מהדיווחים על מזון מזוהם בליסטריה הם על מוצרים (בעיקר מוצרי בשר) שעברו תהליכים שבהם הושמדו החיידקים. מכאן שהחיידקים הגיעו למזון לאחר הבישול ולפני האריזה. במסעדות ובמטבחים, מוצרי מזון מוכנים מזדהמים בחיידקים כתוצאה ממגע עם ידיים, או כלי בישול, המזוהמים בחיידק, שנגעו במזון לאחר בישולו"
כפי שאת מבינה במידה ומזון עובר תהליך חימום החיידק לא אמור לשרוד, לגבי עלי בייבי / תרד , נבטים טריים הייתי נזהרת.
לגבי טונה, מיונז תעשייתי אין שום בעייה. בהריון מומלץ לאכול עד 2 מנות דג בשבוע.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה אחת...
רוני06/09/2009נועה שלום,
תודה רבה על תשובתך המהירה והמפורטת! הדברים עכשיו אכן ברורים יותר.
ברשותך,עוד שאלה אחת:
יש המלצה (האומנם?) לאכול ירקות עליים. חוץ מחסה מה עוד נכלל בקטגוריה זו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוני שלום
נועה הופ07/09/2009ירקות עליים ירוקים הם אכן בריאים (מהווים מקור לחומצה פולית , יש בהם גם ברזל אך הוא לא נספג בצורה אופטימאלית ) אך לא חובה לשלב אותם בתפריט היומי כי יש שלל ירקות בריאים נוספים. חוץ מחסה כל סוגי העלים כגון רוקט, עלי תרד, תרד, כרוב.
אין חובה לשלב את העלים בתפריט אפשר פשוט לאכול ירקות בחמישה צבעים ביום ( מינימום 5 ירקות ) מכאן תקבלי את שלל הויטמינים והמינרלאים וחשוב לאכול עם הקליפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)