מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לקראת הריון+דיאטהאנה09/09/2007
אני כרגע עושה דיאטה של 1100-1200 קלוריות מאוזנת,ועכשיו החלטתי להכין את הגוף לקראת הריון---לקחת 3 חודשים חומצה פולית.
אני לא רוצה להפסיק את הדיאטה רק בגלל שבהריון "מותר" לאכול הכל--לפי הריון ראשון שלי שבו העלתי 20 קילו וזללתי.
כרגע אני במשקל בסדר אבל אם אני אפסיק דיאטה ולא תהיה לי מסגרת אני יודעת שאני אתחיל לזלול בשם ה"הריון".
השאלה היא איך מסתדרים עם דיאטה בהריון ויותר חשוב איך מסתדרים עם דיאטה עכשיו בשלב של הכנה להריון,ומה בקשר לספורט?
האם כבר מעכשיו 1100 קלוריות זה מעט או שאני יכולה להמשיך ככה עד שאני באמת אכנס להריון ואז לעלות את מספר הקלוריות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי אנה !
נועה הופ09/09/2007בגדול דיאטה המכילה 1200 קלוריות היא דיאטה מאוזנת, זאת בתנאי והיא באמת מכילה את כל אבות המזון כגון מוצרי חלב, חלבונים ממקור צמחי ומן החי, פחמימות וירקות ופירות. ( אפשר לאכול גם 1200 קלוריות ואף יותר מאכול שהוא ללא ערך תזונתי רב, ולכן על זה יש לשים את הדגש ולא על מספר הקלוריות ). לא ציינת כמה את שוקלת... יתכן ואת יכולה אף לרדת במשקל עם דיאטה בת 1300 ואף 1400 קלוריות ביום. הכל תלוי במשקל ההתחלתי. מקווה שאת עושה את הדיאטה בפיקוח מקצועי של דיאטנית. חשוב גם לשלב פעילות גופנית שגם תורמת לשריפת שומנים ולירידה במשקל.
לגבי שאלתך. אין לעשות דיאטה לירידה במשקל בזמן הריון אפשר לעשות אותה לפני ההריון רק לדאוג שאכן אוכלים מאוזן. ברגע שתגיעי למשקל היעד שלך בדיאטה הנוכחית את לא צריכה להמשיך ולאכול 1100 קלוריות... אחרת תמשיכי לרדת במשקל. את צריכה לשמור על המשקל ובשביל זה צריך לעלות את הקלוריות ולעשות זאת כמובן בהדרגה שהגוף יסתגל לכך. בהריון אין לאכול פחות
מ- 1800 קלוריות ( בפרט מהשליש השני והלאה ... ) ואני מבטיחה לך שאם תאכלי כך לא תעלי בצורה מוגזמת במשקל כפי שעלית בהריון הקודם.
במידה ותרצי ייעוץ מקצועי בתחום או ליווי מקצועי של דיאטנית במהלך ההריון
הדבר אפשרי ואשמח להפגש עימך אם תרצי זאת.
בברכה,
נועה הופ
דיאטנית קלינית
0546844457
www.dietnoa.com* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בת 25 גובה 1.60 משקל 53
אנה09/09/2007התחלתי ממשקל 56.5 לפני חודש וחצי(עם טיפה פחות מתפריט הנ"ל), ואני רוצה להגיע ל50(יש לי מבנה גוף תחתון רחב).
בבקשה אם תוכלי להעריך כמה ואיך אני אוכלת עכשיו והאם זה מספיק ל2.5 חודשים הקרובים (לפני שאני אכנס להריון,בזמן שאני אקח חומצה פולית) שאני ארד עד ל50 ואז בהריון אני אגדיל את הקלוריות ל1800. מאודדד הודה לך (לציין שאני עושה כ40 דקות 5 פעמים בשבוע מכשיר אליפטיקל ביתי+3 פעמים בשבוע כ20 דקות משקולות+בטן).
בוקר: 2 לחם קל+2.5 כפות גבינה 3%+עגבנייה
ביניים:פרי
צהרים: חזה עוף בלי שמן (עם טיפה תבלינים ורוטב סויה) כעד 200 גרם+סלט ירקות גדול(ללא ירקות פחממתיים)+כף טחינה+3 כפות פחממה(אורז\כסמת\תירס\אפונה)----->לפעמים במקום עוף ביצה+2 לחםקל+פרוסת גבינה 9%\5%
ביניים:פרי+2 לחם קל+2.5 כפות גבינה 3%
ערב:2 לחם קל+2 פרוסות פסטרמה דלות+ירקות מבושלים+4 חצאי אגוזי מלך
לילה:מעדן שוקו דיאט\שלגון דיאט +פרי(לפעמים)+קפה עם טיפה חלב 1%
אחכה מאוד לתגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיאטה לקראת ובעת הריון
ורד לב09/09/2007אנה שלום,
כפי שנועה כבר כתבה לך חשוב לא לעשות דיאטה בהריון.
התקופה לקראת ההריון היא חשובה ביותר לאגירת חומרים חיוניים בגוף, שיקלו על ההריון ועל השיקום לאחר מכן ויוכלו לספק לעובר => תינוק שלך את מה שהוא דרוש אליו.
ישנן מסורות שלמות שהיו נותנות תפריט ספציפי לנשים המתכננות הריון ולהריוניות עם הדגשה על רכיבים חיוניים.
זה ממש לא הזמן להקפיד על 0% שומן.
מקשרת לך את מאמרי בנושא ההכנה התזונתית להריון http://www.articles.co.il/article/6364* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה את אומרת על התפריט שלי?
אנה09/09/2007וכמו שכתבתי ,במהלך הריון אני אעלה אותו ל1800,ואני פשוט חייבתתתתתתת מסגרת דיאטה כלשהי כי אחרת אני מתחילה לזלול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי אנה
נועה הופ09/09/2007חשוב לי להבהיר לך שאני אחטא מבחינה מקצועית אם אתייחס באופן אישי לתפריט. ממה שאני מתרשמת אפשר להוסיף לו עוד אוכל והוא לא תמיד מגיע ל- 1100 קלוריות אלא אף פחות.
חשוב לי להבהיר לך שאף שקשה לי לקבל אדם לפגישה בודדת אפילו אם הוא מגיע אלי לייעוץ פנים מול פנים . מאוד חשוב כאן עיניין המעקב והליווי שצריכים להתפרס לאורך זמן וזאת בכדי לראות מה קצב הירידה שלך ושאת לא אוכלת פחות מידי וגורמת נזק לגוף.
מציעה לך בכל זאת אולי לחפש דיאטנית באיזור מגורייך אפילו למספר מפגשים בודדים. מלבד זאת את כבר נמצאת במשקל תקין ואני ממש לא חושבת שאת צריכה לרדת עוד במשקל.
בברה,
נועה הופ
דיאטנית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)