מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עלייה משמעותית במשקלשגית24/09/2009
לפני ההריון שקלתי 56 ק"ג וגובהי 1.63 כרגע אני בשבוע 29 וכיום שוקלת 72 ק"ג, אני מרגישה ממש רע מאחר וכל ההריון סבלתי מבחילות וגם קצת מהקאות ובכלל לא הייתי אוכלת כל כך הרבה, העלייה המשמעותית החלה בטרימסטר ה-2 והיום אני פשוט אוכלת די הרבה, התפריט שלי מבוסס על פחמימות בעיקר, מאחר ואני צמחונית ובעייתית מאוד בכל הקשור לפירות וירקות ואוכל מבושל...
אז זהו ההריון ה-2 שלי רק שבפעם הקודמת עליתי במשקל 15 ק"ג .
אז אני מאוד מבואסת לגבי עלייתי במשקל ומפחדת מה יהיה אחרי הלידה אם אצליח להיפטר מכל המשקל הזה, בנוסף האם בגלל שעליתי משמעותית במשקל התינוקת תהיה גדולה?
מה בכלל אפשר לעשות בכדי למנוע את ההעלייה הזו מאחר ואני בשליש האחרון ומפחדת לעלות עוד הרבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שגית שלום
נועה הופ24/09/2009אני אכן מבינה את התיסכול ואת הלחץ של עודף משקל גדול שישאר אחרי ההריו,ן נשמע שאת די מיואשת מכל המצב.
אני יכולה לעודד אותך שעדיין לא מאוחר וזה שאת בשבוע 29 זה לא מחייב עלייה נוספת במשקל עד סוף ההריון. במידה ויהיה לך רצון להיות פשוט יותר מודעת לקלוריות שאת מכניסה לגוף את בהחלט יכולה למתן או לעצור את העלייה אך חשוב שתעשי זאת בעירוב של גורם מקצועי כגון דיאטנית על מנת שתרכיב לך תפריט הולם מבחינה תזונתית וקלוריתו גם תעקוב אחרי המשקל שלך עד סוף ההריון. זה שאת אוכלת הרבה זה ממש לא אומר שהתינוקת תוולד גדולה מהרגיל, יש לעקוב אחרי בדיקת הערכת משקל ולראות האם העמסת הסוכר שעשית לא מזמן יצאה תקינה.
בכל מקרה אני מאחלת לך בהצלחה יותר חשוב שתגשי לאשת מקצוע לא רק בגלל עודף המשקל והקלוריות אלא בגלל שנשמע כי את לא אוכלת מאוזן כלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)