מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טבעונות והריוןמירב10/11/2009
שלום!
אני בת 26, משקל 53 ק"ג. בריאות תקינה. שבוע 5 להריון. אני צמחונית מגיל 10 (לא אוכלת בשר ודגים). לפני שנתיים נתגלתה אצלי רגישות ללקטוז. מוצרי חלב גורמים לי לשלשולים, גזים, כאבי בטן, עייפות והרגשה כללית רעה. כדי להמנע מחסרים לקחתי כל יום מולטיויטמין של סולגר+ברזל עדין של סולגר (25 מ"ג) + חומצה פולית של אלטמן (800 מק"ג) + כדור מציצה של B12 (פעם בשבוע בערך).
כלומר, מהחי אני יכולה לאכול ואוכלת רק ביצים. תזונאית של קופת חולים שהלכתי אליה אמרה לי לנסות לאכול 2 פרוסות גבינה צהובה ביום ושזה יחשב לי כ-2 מוצרי חלב. ושאת השאר אפשר לאכול במוצרי סויה. ביום שבו אני אוכלת גבינה צהובה יש לי עדיין כאבי בטן ושלשולים אם כי פחות ממתי שאני אוכלת גבינה רכה. (חלב אני שותה רק חלב סוי בגלל הסיבה הזאת כבר כמה שנים.)
עד לפני חצי שנה שתיתי כל יום כף שמן פשתן כמקור לאומגה 3 ועכשיו אני רוצה שוב לקנות בגלל ההריון. (תבליות מכילות אומגה 3 מדגים ודגים אני לא אוכלת).
- האם כף שמן פשתן ביום זה מספיק כמקור לאומגה 3?
- האם ניתן לוותר על הגבינה הצהובה ולהסתמך רק על מוצרי סויה?
- כמה מוצרי חלב\סויה ביום צריך לאכול?
- האם 2 פרוסות גבינה צהובה באמת נחשבות כ- 2 מוצרי חלב?
- ראיתי פה שכתבת שיש לקחת חומצה פולית 400 מק"ג, במידה ואני רוצה למנוע עודף- האם אני יכולה לשבור את הכדור ולקחת רק חצי ממנו ביום במקום לקנות חפיסה חדשה של 400 מק"ג?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טבעונות והריון
רויטל בן שושן11/11/2009ראשית, טוב שאת אוכלת ביצים- שלבי אותן כל יום בתפריט (כמובן אם אין בעיות של כולסטרול).
לשאלותייך,
1. בונסף לכף שמן פשתן את יכולה להעזר כמקור לאומגה 3 גם בזרעים ואגוזים. להערכתי הכמות הזו לא תוכל לספק לך כמות מספקת של EPA ו-DHA שמקורם בעיקר מדגים. ולכן הייתי ממליצה לך אולי רק לתקופת ההריון לקחת תוסף אומגה 3- יש גם המותאם ספציפית להריון- לשיקולך...
2. 2 פרוסות גבינה צהובה נחשבות אכן ל2 מנות סידן. עדיף לך שלא להמנע חלוטין. מה עם כדור של אינזימים אשר יכול לעזור לך בעיכול. העזרי במקורות לסידן מהצומח כמו ברוקולי, טחינה גולמית-עדיף משומשום מלא, כרוב ובכלל ירקות ירוקי עלים.
3. לגבי מוצרי סויה: אין עדיין הנחיות מדויקות להריון ולא ידוע ממש מה ההשלכות על התפתחות העובר אך ההמלצה היא בהריון עד ל1-2 מנות ליום. מנה= כוס חלב סויה= מעדן= טבעול סויה אחד= 100 גר' טופו.
4. חומצה פולית אפשר לקחת בביטחה בהריון עד למינון של 1000 מק"ג ולכן את יכולה להמשיך עם מה שאת לוקחת.
5. הקפידי כל יום על תפריט מגוון שיכיל דגנים ועדיף מלאים, קטניות, אגוזים וזרעים. ביצה וכמובן על התוספים.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה ועוד שאלות
מירב11/11/2009-אם בפוליויטמין שאני לוקחת יש 200 מק"ג חומצה פולית ובכדור חומצה פולית נפרד 800 מק"ג אז ביחד זה כבר 1000. והרי גם במזון יש חומצה פולית. ככה שזה כבר יוצא יותר מדי? או שאני טועה?
-על איזה תוסף אומגה 3 את ממליצה?
- מה השם של הכדור שמכיל אנזימים? וממי לבקש אותו? מרופא משפחה?
שוב תודה! עזרת לי מאוד!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות נוספות
רויטל בן שושן14/11/2009מירב שלום,
הכוונה היא ל1000 מק"ג מהתוסף בנוסף לתזונה
לא נהוג בפורום לפרסם חברות אך ישנו תוסף ולמיטב ידיעתי הוא היחיד המיועד לנשים בהריון.
לגבי האינזימים התייעצי עם הרופא שלך
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)