מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לאחר הריוןאלה25/09/2007
שלום אני בת 27 מניקה לא מלא וחודש אחרי הלידה. תמחד הייתי רזה מאד- אני 151 ס"מ ושקלתי 44. עכשיו אני שוקלת 51 ורוצה לרדת אבל אני כל יום חוטפת פרוסת עוגה או 2 בקלאווה או משו דומה וגם בלילה כשאני מתעוררת לילדה אני חוטפת פירות יבשים ואגוזים וכו. שאלתי - כמה קלוריות אני צריכה ביום ואיך לרדת במשקל האם מותר לעשות ספורט ואיך להפסיק עם הזלילה . האם זה הגיוני שאני רוצה או שזה סתם. זה מאד חשוב לי כי אנ י מפחדת שלא אחזור לעצמי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזל טוב
ורד לב25/09/2007כאשר את מניקה, גופך דורש עוד אנרגיה, מעבר לדרישות הרגילות שלו, על מנת שיוכל לספק את צורכי בתך= לייצר עבורה חלב.
נהוג לומר שהנקה צורכת כ- 500 קלוריות ביום. מאחר ואינך מניקה באופן מלא, מן הסתם יש לך צורך בפחות מכך כאקסטרא.
אם את רוצה "לחזור לעצמך" כפי שאת מתארת, התחילי מכך שלא תחזיקי בבית מזונות שיפתו אותך לאכול אותם.
אם קשה לך עם עצמך כי אכלת עוגה או בקלאווה, דאגי שהם לא יהיו בבית.
דאגי שיהיו לך בבית חטיפים בריאים, כך שכשתרצי לאכול משהו יהיה לך מבחר ריאלי.
למשל, פירות טריים, ויבשים, ירקות למיניהם, לחם מקמח מלא/ שיפון, טחינה משומשום מלא, דגנים מלאים, עלים ירוקים, אגוזים שאינם קלויים.
דאגי לאכול ארוחות מזינות, כך שפחות תזדקקי לנשנושים הללו, לחטיפות על הדרך. אם אין לך זמן לבשל לעצמך כרגע, העזרי במשפחה וחברים. בקשי שיכינו לך אוכל.
זיכרי שהזמן הוא חבר טוב שלך פה. הגוף לא אוהב לאבד הרבה ק"ג במהירות הבזק. לקח לך 9 חודשים לעלות במשקל נכון? מדוע תצפי שתרדי הכל אחרי חודש? נכון, חלק ירד מעצם היוולדה של בתך...אך בכ"ז...
תני לזמן לעשות את שלו ואפשרי לגוף שלך להחלים ולשקם את עצמו. הוא צריך לבנות מאגרים של ויטמינים, מינרלים, חלבונים ושומנים. וזה חלק מהתהליך הטבעי של הדברים...
עוד מספר שבועות תוכלי גם לחזור לפעילות גופנית לאט לאט. זה יעזור לשפיור הדימוי העצמי שלך, להרגשה הטובה וגם לאיזון המשקל.
אם תתנהגי לגוף שלך טוב, הוא יחזיר לך בתחושה טובה וזו כוללת גם משקל המתאים לצרכים שלך. לא יותר ולא פחות.
זו לא חוכמה לרצות לרדת ולאכול ג'אנק...
אני סומכת עלייך שאת מבינה את זה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי אלה ומזל טוב
נועה הופ26/09/2007זה מאוד טבעי שאחרי לידה רקמות הגוף משתנות ומי שהייתה רגילה להיות רזה כל חייה ואכלה כל מה שבא לה, פתאום קשה לה לקבל את עצמה עם עודף משקל שהיא לא רגילה אליו.
כמו שורד אמרה, בהנקה הגוף דורש יותר קלוריות. אם זאת אין זה אומר שאין אפשרות לרדת במשקל במתינות ( קצב של לא יותר מחצי קילו בשבוע ) עם תפריט מאוזן שיכיל בין 1600- 1800 קלוריות ( תלוי בתדירות וכמות ההנקה ). גם בתפריט מאוזן את יכולה לשלב את המאכלים שאת אוהבת רק מה שטוב שהמתוק תחום במסגרת התפריט ואז את לא מרגישה את חוסר הסדר של חטיפות המתוק כפי שיש לך כיום לאורך היום.
אני מאוד מבינה את הפחד שלך לא לחזור לעצמך ואני בטוחה וסמוכה שאת מאוד רוצה לחזור לגיזרה. זה הכל עיניין של לקחת החלטה ואני מציעה לא להתמהמה עימה. יתכן שצריך לשנות דברים קטנים ופשוטים בתפריט שלך על מנת שתתחילי לרדת כמו להפחית כמות שמן בתפריט, להקטין במעט את גודל המנות, למעט בשתייה מתוקה, ועוד כל מיני דברים קטנים שיכולים לעשות הבדל גדול.
אני מאוד ממליצה לך ללכת לדיאטנית למעקב על מנת שתבנו ביחד תפריט המתאים להנקה אך בד בבד תתחילי לרדת במשקל.
אשמח לעזור אם אכן תרצי ייעוץ בתחום
בברכה,
נועה הופ
דיאטנית קלינית
0546844457
www.dietnoa.com* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)