לחם ביתי או קל?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחם ביתי או קל?
    שלולית
    22/12/2009

שלום, אני בתחילת הריון, שבוע שמיני.
    בהריון הקודם (ראשון) אחרי שעברו הבחילות חזרתי לאכול, ואכלתי המון, עליתי כ 8 ק"ג בחודשיים והלחץ דם התחיל לעלות גם הוא, בעקבוות זאת התחלתי בשמירת משקל ועברתי לאכול לחם קל (אכלתי המון לחם) ואכן המשקל התאזן (עליתי בערך 3 ק"ג ב3 וחצי חודשים הנותרים של ההריון).
    עכשיו אני כאמור בתחילת הריון, עם בחילות אבל לא מקיאה בכלל (מה שנכנס נשאר), משתדלת לאכול גם אוכל מזין אבל אוכלת המון לחם, כ 8 פרוסות ביום. ארוחה של שעתיים-שלוש.
    אני יודעת שאני צריכה להתחיל לשמור מעכשיו כדי לא להגיע למצב בעייתי כמו שהיה בהריון הקודם,
    רציתי לשאול מה עדיף מבחינה תזונתית, האם לעבור ללחם קל או שעדיף לאכול לחם מקמח מלא שאני אופה בבית (קמח, מים ומעט סוכר)? האם הערך הקלורי זהה? האם כשאני מתחילה להקפיד מעכשיו, עדיף לאכול לחם מזין יותר (ומשביע יותר) אפילו אם הערך הקלורי יותר גבוה או לחם עם ערך קלורי נמוך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לחם ביתי או קל?

הוספת תגובה

• לחם ביתי או קל?

רויטל בן שושן
    25/12/2009

שלום לך,
    אינני יודעת מה הערך הקלורי של הלחם אותו את מכינה בבית וקחי בחשבון כי פרוסת לחם שאת חותכת תהייה תמיד יותר עבה מהפרוס. אני הייתי מציעה לך להשאר עם הלחם הקל המלא אותו את יכולה לשלב בארוחה עיקרית שאין בה תוספת פחמימתית אחרת בכמות של 4 פרוסות ובכמות של 2 פרוסות בארוחת ביניים. אם הוא לא משביע אותך אולי עדיף במקום לחם מלא לא קל ואז את יכולה ממנו 2 פרוסות לארוחה עיקרית ואחת בביניים. (פרוסת לחם אחת= 2 פרוסות לחם קל.)
    את הלחם שאת מכינה הייתי משלבת אחת לשבוע- שבועיים שתוכלי להנות גם ממנו- התייחסי אליו כמו אל הלחם המלא הלא קל.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו