ערך החצילים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ערך החצילים?
    לימונית
    24/12/2009

שלום רב,

קראתי בויקיפדיה על החציל, ויש שם שורה שמאוד מעסיקה אותי:

"החציל הוא הירק האכיל העשיר ביותר בניקוטין. עם זאת, ריכוז הניקוטין בחציל ובירקות אחרים זניח ביחס לעישון פאסיבי - ובכ-9 ק"ג חצילים כמות הניקוטין שווה לזו של סיגריה רגילה."

אני רוצה לשאול בעיקר לגביי היריון, האם זה מסוכן לאכול חציל.
    למען האמת, לאחרונה התחלתי להכין בעצמי כמויות של סלט חצילים, כל פעם מכ-4 חצילים, והכלי מתחסל אצלי תוך יום עד 3 ימים (זה כמעט הממרח היחידי שאני אוכלת).
    האם זה מסוכן בהיריון, בגלל הניקוטין? (אני לא מעשנת, גם ללא היריון).
    מה ההגבלה היומית/חודשית/שבועית?
    האם יש סיכון שהעובר (במידה ויש היריון) יתמכר?

אודה מאוד לתשובתכם,
    לימונית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ערך החצילים?

הוספת תגובה

• חצילים

רויטל בן שושן
    25/12/2009

שלום לך,
    אין חשש לאכול חצילים בהריון. למרות האהבה הגדולה שלך לחצילים רצוי שזה לא יהיה הממרח העיקרי שלך וחשוב שהתזונה שלך תהייה מגוונת בעוד ממרחים, ירקות וכ'
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

לימונית
    25/12/2009

שלום,

ראשית תודה על תשובתך.

החציל אינו הדבר היחידי שאני אוכלת, אבל פחות או יותר כמעט הממרח היחידי, וזאת בגלל שאיני אוכלת מאכלי חלב מאז ומתמיד, וגם כשניסיתי לפעמים משהו, זה גרם לי לצרבות איומות, ובכל מקרה אני לא אוהבת. גם את שאר הממרחים איני אוהבת: טחינה, חומוס, וכו', והממרח הנוסף היחידי שאני יכולה להכין לעצמי הוא אבוקדו, כשהעונה דיי מוגבלת. כך שנשארתי עם חצילים, אבוקדו, ומרגרינה...
    בכל זאת, אשמח אם תוכלי לציין בפניי את כמות החצילים המותרת ביום או בשבוע בתקופת היריון?

כמו כן, ברצוני לדעת האם זה נכון שאסור לאכול מיונז בהיריון (כי זה ממרח נוסף שאני לפעמים מצליחה לאכול)?
    הבנתי שאסור לאכול מאכלים מביצים לא מבושלות, ואני מבינה שממרח המיונז מוכן מביצים לא מבושלות. ומה לגבי ביצת עין? האם בגלל שצד אחד לא ממש עשוי אז גם היא נחשבת למסוכנת בהיריון?

בתודה מראש,
    לימונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבקשת התייחסות לשאלת ההמשך...

לימונית
    28/12/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לימונית שלום

נועה הופ
    29/12/2009

למיטב ידיעתי אין הגבלה מסוימת על אכילת חצילים בהריון כך שאין לי אפשרות להגיד לך מה הכמות המומלצת לאכילה. לגבי מיונז במידה ואת אוכלת מיונז מחברה ידועה ומוכרת לא צריכה להיות בעיה כי הביצים עוברות תהליך של פיסטור ( אמור להיות רשום על גבי האריזה ברכיבי המוצר ) האיסור מתייחס יותר למאכלים המוכנים מביצים טריות שלא עוברות תהליך של חימום/ פיסטור שמשמיד את החיידקים כנ"ל ביצת עין לשאלתך ...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו