מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פלפל אדום וצבע העור???מאי30/12/2009
רוויטל ונועה שלום
לפני הכניסה להריון (אני בחודש שלישי) שיניתי את אורח התזונה שלי והתחלתי לשלב בו הרבה יותר פירות ובעיקר ירקות. מכיוון שמטבעי אני חובבת ג'אנק פוד ידועה, השינוי לא היה קל, ומה שהקל עליי היה "גילויו" של הפלפל האדום, שמלבד היותו בריא הוא טעים לי מאוד הן בסלטים, הן כחטיף בין הארוחות והן מבושל, ואני מכלילה אותו הרבה בתפריט היומי שלי (כ-2-3 פלפלים גדולים ליום).
אבל יותר ויותר אנשים (שבניגוד אליי מבינים בתזונה) התחילו לומר לי לאחרונה שהפלפל האדום, כמו גם הגזר - מכילין חומר הנקרא קרוטין, ה"צובע" את העור בכתום למי שצורך אותו בכמויות מופרזות????
אשמח מאוד לשמוע אם מדובר בשמועה מבוססת או בסיפור סבתא. במידה ואכן מדובר בסכנה אמיתית (אני בהירה מאוד ואין לי שום חשק לההיפך לכתומה...) - מהי כמות הפלפלים האדומים המותרת ליום?
בתודה מראש על התשובה לשאלתי המוזרה
מאי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאי שלום
נועה הופ01/01/2010השמועה אכן נכונה אך יותר ספציפית לירקות והפירות הכתומים בתפריט כגון גזר, בטטה, דלעת, דלורית, פלפל כתום, אפרסמון. אילו המכילים פיגמנט הנקרא בטא קרוטן שנותן את הצבע הכתום לירקות/פירות. במידה ואוכלים הרבה ירקות ופירות כתומים פיגמנט זה יכול להצטבר ברקמות ואז לצבוע אותם בצבע כתום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוזה הפיך?
שני10/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוזה הפיך?
שני10/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשני שלום
נועה הופ10/01/2010למיטב ידיעתי זה הפיך (על אף שזה ךא קורה מיד ולוקח זמן ) ברגע שזה קורה יש להוריד את מינון הירקות הכתומים בתפריט ולעשות בדיקות דם על מנת לשלול סיבות אחרות לתופעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאצלי לקח חצי שנה עד שכל הצבע ירד...
שירלי11/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)