פלפל אדום וצבע העור???

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פלפל אדום וצבע העור???
    מאי
    30/12/2009

רוויטל ונועה שלום
    לפני הכניסה להריון (אני בחודש שלישי) שיניתי את אורח התזונה שלי והתחלתי לשלב בו הרבה יותר פירות ובעיקר ירקות. מכיוון שמטבעי אני חובבת ג'אנק פוד ידועה, השינוי לא היה קל, ומה שהקל עליי היה "גילויו" של הפלפל האדום, שמלבד היותו בריא הוא טעים לי מאוד הן בסלטים, הן כחטיף בין הארוחות והן מבושל, ואני מכלילה אותו הרבה בתפריט היומי שלי (כ-2-3 פלפלים גדולים ליום).
    אבל יותר ויותר אנשים (שבניגוד אליי מבינים בתזונה) התחילו לומר לי לאחרונה שהפלפל האדום, כמו גם הגזר - מכילין חומר הנקרא קרוטין, ה"צובע" את העור בכתום למי שצורך אותו בכמויות מופרזות????
    אשמח מאוד לשמוע אם מדובר בשמועה מבוססת או בסיפור סבתא. במידה ואכן מדובר בסכנה אמיתית (אני בהירה מאוד ואין לי שום חשק לההיפך לכתומה...) - מהי כמות הפלפלים האדומים המותרת ליום?
    בתודה מראש על התשובה לשאלתי המוזרה
    מאי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פלפל אדום וצבע העור???

הוספת תגובה

• מאי שלום

נועה הופ
    01/01/2010

השמועה אכן נכונה אך יותר ספציפית לירקות והפירות הכתומים בתפריט כגון גזר, בטטה, דלעת, דלורית, פלפל כתום, אפרסמון. אילו המכילים פיגמנט הנקרא בטא קרוטן שנותן את הצבע הכתום לירקות/פירות. במידה ואוכלים הרבה ירקות ופירות כתומים פיגמנט זה יכול להצטבר ברקמות ואז לצבוע אותם בצבע כתום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וזה הפיך?

שני
    10/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וזה הפיך?

שני
    10/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שני שלום

נועה הופ
    10/01/2010

למיטב ידיעתי זה הפיך (על אף שזה ךא קורה מיד ולוקח זמן ) ברגע שזה קורה יש להוריד את מינון הירקות הכתומים בתפריט ולעשות בדיקות דם על מנת לשלול סיבות אחרות לתופעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אצלי לקח חצי שנה עד שכל הצבע ירד...

שירלי
    11/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו