מספר שאלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מספר שאלות
    יעלי
    19/01/2010

היי אני בשבוע 11 - הריון אחרי טיפולים ואני סובלת מעודף משקל לא קטן (התחלתי את ההריון כאשר אני בגובה 174 ושוקלת 82 ק"ג). אני משתדלת לשמור על תזונה מאוזנת בייחוד משום שזהו הריון תאומים. שלב הבחילות די חלף אבל אני מוטרדת מכמה דברים:

1. האם מותר לי לאכול כל יום ביצה? אני מאז ומתמיד מעדיפה ארוחות די גדולות בבוקר. אם אין בעיה לאכול כל יום ביצה - האם זה בסדר ביצת עין הפוכה מטוגנת היטב (מעט ספריי שמן וממתינה עד התקשות מוחלטת של החלמון)
    2. האם פריכיות אורז מלא מספקות לי סיבים של דגנים מלאים? האם פיטנס מחיטה מלאה ואורז כנ"ל?
    3. יוצא לי לאכול כ-3 כפות גבינה או יותר, חלב עם הקורנפלקס, גבנ"צ או צפתית - מעט. האם זה מספיק או יותר מדי ביחס לחלבונים? יש לציין שאני לא אוכלת כמעט בשר, אלא רק פעמיים בשבוע עוף או שניצל משום רתיעה בתקופה זו.
    4. 3 פירות ביום זה בסדר?
    5. קופסת טונה או סרדינים פעם בשבוע עשויים להזיק לי? כוס קפה 1 ביום?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מספר שאלות

הוספת תגובה

• תשובות

רויטל בן שושן
    19/01/2010

יעלי שלום,
    לשאלותייך,
    1. את יכולה לאכול כל יום ביצה (בתנאי שאין בעייה של כולסטרול). לגבי ביצת העיין רק אם באמת את בטוחה לגבי התקשות החלמון לגמרי.
    2. בעצם כל דגן מלא מספק סיבים תזונתיים וכמובן אלה שציינת. סיבים נמצאים גם בקטניות ופירות וירקות בקליפתם.
    3. החשיבות באכילת מוצרי חלב היא גם בשל החלבון אך יותר בשל הסידן. הצריכה היומית צריכה לעמוד בהריון וגם לא בהריון על 3-4 מוצרי חלב ליום. לדוגמה: 100 גרם גבינה, כוס חלב, יוגורט, פרוסת גבינה צהובה, 50 גר' צפתית וכ'. לגבי הבשר- רצוי לאכול מנה כל יום ולשלב גם בקר/ הודו בשל הברזל שבהם. את יכולה לשלב גם דג/ טונה 2 מנות לשבוע.
    4. 3 פירות זה בסדר ליום.
    5. גם סרדינים הם מקור נהדר לסידן- כשאוכלים עם העצמות. סך הכל בשבוע עד 2 קופסאות יחד עם הטונה/ דגים. כוס קפה אחד ליום זה בסדר.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו