חשקים מוגברים לאוכל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשקים מוגברים לאוכל
    מ'
    08/02/2010

אני בשבוע 21, שוקלת 51.5 ק"ג. התחלתי את ההריון במשקל 48 ק"ג.
    עד עכשיו שמרתי על תזונה מאוזנת ופעילות גופנית.
    בשבוע האחרון התחילו להתעורר אצלי חשקים מוגברים לסוגי מזון ואני מוצאת את עצמי חושבת כל הזמן על אוכל וצריכה הרבה מתוק. השבוע אכלתי ביומיים כל כך הרבה עד שהרגשתי רע אח"כ, ומצד שני באותו רגע הרגשתי שאני חייבת לאכול כי ממש היה לי חשק לאותו סוג מזון...

מה אפשר לעשות:
    א. כדי לא לעלות במשקל בגלל החשקים למזון?
    ב. כדי לא לחשוב כל הזמן על אוכל ולחשב קלוריות כל היום...

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשקים מוגברים לאוכל

הוספת תגובה

• מ שלום

נועה הופ
    10/02/2010

נראה כי עד כה שמרת על עצמך יפה מאוד הן מבחינת אורח חיים פעיל וגם מכיוון שעליית המשקל היא מאוד מינורית. מצד אחד אני מבינה את הפחד מעלייה גדולה במשקל מצד שני בהריון התחושות הן שונות מאישה לאישה ולכן זה בסדר גמור להרגיש חשקים מידי פעם וגם לאכול בעקבותיהם כמובן שזה חשוב שהמצב לא יצא משליטה על מנת למנוע עלייה לא מבוקרת במשקל.
    אני חושבת שאת פשוט צריכה למנוע מצבים בהם את מדלגת על ארוחות או נמנעת מאוכל הרבה שעות. חשוב לאכול בין 5-6 ארוחות ביום 3 עיקריות ועוד מספר ארוחות ביניים קטנות המכילות פחמימות על מנת למנוע ירידה ברמת הסוכר חשוב שהארוחות העיקריות יהיו מאוזנות מבחינת אבות המזון ויכילו פחמימות, חלבונים ושומנים.
    לגבי חישובי הקלוריות - יתכן ואת זקוקה להכוונה מקצועית מדיאטנית שתעזור לך בבניית תפריט ותכוון אותך למזונות מתאימים, כמויות וקלוריות מתאימות להריון על מנת שלא תתעסקי עם זה בעצמך.

בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו