מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיאט קולה/פפסי מקס בהריוןעדי13/02/2010
הי, אני בסוף חודש שלישי ומחפשת שתיה לגיוון. אני שותה כל הזמן מים וכשבא לי לגוון אני שותה מיצי פירות בקרטוניות וזה משמין. האם אני יכולה לגוון עם פפסי מקס או דיאט קולה או שזה מזיק לעובר? גם אם יש בזה סיכון קטן - אוותר. אם אפשר לשתות, באיזה מינון יומי/שבועי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתייה בהריון
רויטל בן שושן14/02/2010עדי שלום,
המניעה בשתיית קולה בהריון היא בשל תכולת הקפאין שלה. המינון המומלץ בהריון הוא עד 300 מ"ג ליום. קפאין נמצא כמובן גם בקפה (כ-100 מ"ג לכוס), בתה ( כ-60 מ"ג לכוס) ואפילו בתה קר ושוקו (כ-15 מ"ג לכוס). בקולה/ דיאט קולה יש כ40 מ"ג לפחית ולכן קחי זאת בחשבון היומי.
באופן כללי, ממליצה לך להמשיך לשתות מיים בכמות המספקת ולגוון רק אם ממש צריכה במשקאות מתוקים. לגבי המינון: כוס מיץ פרי עד כוס אחת ליום- עדיף סחוט טרי או דיאט קולה 1-2 כוסות ליום.
חשוב שתביני כי ההגבלה מעבר לכמות הקפאין והקלוריות המיותרות היא הרגלי התזונה שלך ולכן עדיף כמה שפחות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיאט קולה/פפסי מקס בהריון
עדי15/02/2010הי,
לגבי הקפאין - אני לא שותה קפה מאז תחילת ההריון כי זה עושה לי בחילה. אם כבר בא לי פעם ב - להרגיש קפה אני שותה צ'יקו (מעולש). כמו כן אני שותה תה ללא קפאין בלבד (רשום ע"ג האריזה). כך שחשש לקפאין אין אצלי ממש.
השאלה לגבי מוצרי הדיאט קולה היא לא כ"כ בגלל הקפאין (כפי שאת רואה יש לי אקסטרא קופאין לשימוש...) אלא יותר בגלל העניין הבריאותי עבור העובר. האם החומרים שיש בממתיקים הדיאטטיים ובקולה בכלל, יכולים להזיק לעובר?
אמרו לי שאם כבר, אז עדיף לשתות קולה או ספרייט רגילים אבל זה מאד מתוק לי וחבל לי על הקלוריות.
השאלה אם כוס/שתיים של פפסי מקס (דיאט) ליום יכול להזיק? אם יש אפילו סבירות קטנה, אוותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשקאות דיאט בהריון
רויטל בן שושן16/02/2010עדי שלום,
בהריון רוב הממתיקים המלאכותיים בטוחים לשימוש (כמובן בכמות המומלצת). ישנו ממתיק שנקרא סכרין החודר את השלייה ולכן רצוי להמנע משימוש בו. ממה שאני יודעת אין סכרין במשקאות שהזכרת אך זה מאוד פשוט להסתכל ולקרוא ברכיבים המצויינים על גבי הבקבוק. 1-2 כוסות ליום זה בסדר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)