מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה לעשות עם הקריזות לאוכל?שרי17/10/2007
היי,
אני משתדלת לאכול נורמלי ומאוזן בהריון, אבל כמעט כל יום יש לי קריזה שאני מרגישה שאני חייבת לאכול משהו, למשל שוקולד או חשק פתאומי למשהו רציני באמצע היום למשל שווארמה או תבשיל עם בשר (בדרך כלל אני אוכלת סלט בצהריים). זה משגע אותי. בדרך כלל אני נכנעת מיידית, אבל כשניסיתי להלחם זה פשוט הציק לי כל היום עד שנשברתי...
מה אפשר לעשות? אני לא רוצה להיראות כמו פילה בסוף ההריון הזה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרי שלום רב,
נועה הופ17/10/2007אין שום דבר רע בחשקים בהריון.... כל עוד שאם בא לך שוקולד את לא אוכלת חבילה של 100 גרם בבת אחת או לא אוכלת כל יום לאפה עם שווארמה וכו' .... בנוסף אם משקלך הוא תקין ועלית בתחום הנורמה עד כה אני ממש לא רואה סיבה לדאגה... אבל את זה לא ציינת.
מצד שני הריון נותן פתח לנשים רבות לאכול הרבה יותר ממה שהן אוכלות ביום יום ולעלות הרבה במשקל במהלך ההריון....שזה לא דבר טוב בכלל. את צריכה להבחין האם מדובר פה בחשק שהוא פיזיולוגי של רעב אמיתי.... או האם מדובר פה בחשק פסיכולוגי ( שבתת מודע שלך את אומרת לעצמך אני בהריון אז מותר לי ... ואת העודפים אני אוריד אחרי ).
יתכן מאוד שהחשקים הללו נובעים סתם כי את לא שמה לעצמך גבולות. אני מכירה נשים רבות שבהריונן הראשון עלו 30 ק"ג ויותר בגלל חשקים במהלך ההריון ואכלו בלי גבולות... בהריון השני שלהן אחרי שהן נתקעו עם העודפים או הורידו אותם בעמל רב, כבר לא היו להן שום חשקים והן אכלו בדיוק מה שצריך על מנת לא לעלות במשקל יותר מידי. הן פשוט פיתחו מודעות.
מצד שני יתכן ואת באמת זקוקה למזון זה מסיבות פיזיולוגיות שונות ... לדוג' את לא אוכלת מסודר במהלך היום, את לא אוכלת ארוחות חמות, את לא אוכלת מספיק במהלך היום ואז יש לך התקפי רעב גדולים שגורם לחשקים, את לא אוכלת מספיק בשר, יש לך ירידה ברמת הסוכר בדם ועוד הרבה מאוד דברים....
ציינת שאת לא אוכלת ארוחת צהריים חמה .. אולי תנסי לאכול בצהריים ארוחה חמה של מנה בשרית ותוספת פחמימה ויתכן והחשקים ירדו ....
מקווה שעזרתי
נועה הופ
דיאטנית קלינית
www.dietnoa.com
0546844457* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכימה עם נועה ומוסיפה
ורד לב18/10/2007שלעתים הצורך במזונות ספציפיים מעיד על מחסורים ברכיבים תזונתיים מסויימים וכדאי לבדוק זאת.
האם ישנם מזונות שחוזרים על עצמם ב cravings האלה.
ודבר נוסף, לפי הרפואה הסינית טעמים מקושרים לאלמנטים השונים ולמרידיאנים השונים, כך שחשק לטעם/ למזון מסויים יכולים להעיד על חולשה אנרגטית ספציפית.
גם כאן זה דורש ברור עמוק יותר.
אני מאמינה שמעבר לעניין הקלורי באוכל וכמה אני עולה במשקל, יש משמעות גם לסבטקסט, למה שהגוף מנסה לאותת. כי הרי זו שפה שאפשר ללמוד ולהבין אותה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)