מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיאטה דלת סוכריםקרן25/10/2007
הי. אני בשבוע 11 להריון. זהו עבורי הריון שני, יש לי ילדה מתוקה בת שנה ושלושה חודשים בבית. בהיריון הקודם לא היתה לי ממש סכרת, אבל רמת הסוכר שלי היתה גבולית עד גבוהה והילדה נולדה במשקל של למעלה מארבע קילו.
עכשיו כבר בתחילת ההריון יש לי סוכר גבולי ואני מאוד מפחדת מהחמרת המצב. יש לציין כי אני סובלת מעודף משקל די חמור ורגילה לזלול המון פחמימות ודברי מתיקה. בהריון יש לי חשק לדברים אלו אפילו יותר מהרגיל.
אשמח לקבל המלצות ממה הכי חשוב להימנע, מה כדאי בעיקר לאכול או תפריט לדוגמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענייני סוכר
ורד לב25/10/2007קרן, את מתארת מצב בו, לטעמי, יש צורך בייעוץ פרטני.
לא משנה באיזה כיוון תבחרי לעבוד: קונבנציונלי, או טבעי, יש מקום להתייחסות אישית למצבך הפיזי, לנטיות שלך, לאורח החיים שלך והלעדפות האוכל שלך.
מאד בגדול אוכל לומר לך שחשוב שתעדיפי פחמימות מלאות על פני לבנות, שתפחיתי מתוקים וגם פירות, שתנסי להתבסס על תזונה ממקורות טבעיים עד כמה שאפשר (להוריד מזונות מעובדים), שתצרכי מזון עם אינדקס גליקמי נמוך.
שתרבי בשתייה ובפעילות גופנית.
שוב, זה מאד כללי, כי אינני מכירה אותך ולכן לא יודעת אם הדברים הללו מתאימים לך בכלל, אוש מא תקראי אותם ותעברי הלאה כי זה לא מדבר אלייך ומצטייר בפנייך כמשימה בלתי אפשרית שאין טעם להשקיע בה.
מאחר ואת יודעת כבר מה ההשלכות של הריון "מתוק" אולי תרצי לנסות להמנע מכך עד כמה שתוכלי עם עזרה מקצועית.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרן שלום רב,
נועה הופ25/10/2007אכן אסור לזלזל במצב כמו שלך שכן זה יכול להוביל להתפרצות סכרת הריונית שעלולה ללוות אותך לכל החיים. מכיוון שזהו פורום שעונה באופן כללי על שאלות,הייתי מציעה לך ללכת לייעוץ פרטי או דרך הקופה אצל דיאטנית אשר תרכיב לך תפריט הולם ומתאים ... והכוונה היא כמובן שתיישמי אותו ושהוא לא רק יהיה בגדר המלצה כי מדובר פה בהשלכות בריאותיות.
אני מבינה שהצורך למתוקים גבר אצלך אבל בגלל שמדובר פה בעודך משקל רב, עם סוכר גבולי שיכול להיות גם סכרת את חייבת להבין שזה לא משחק ילדים וכיום את לא כל כך יכולה לאפשר לעצמך לאכול לפי החשקים.
מקווה שתתחזקי ותפני לגורמים הנכונים
בברכה,
נועה הופ
דיאטנית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)