האם חס וחלילה גרמתי נזק לעובר?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם חס וחלילה גרמתי נזק לעובר?
    רמונה
    28/10/2007

שלום,

מתוך בורות לקחתי תוסף אומגה 3 של סולגאר, בו יש 380 מ"ג EPA ולא ידעתי כי בהריון מותר עד 100 מ"ג לכדור.

האם חס וחלילה גרמתי נזק לעובר? (נטלתי כ-60 כדורים עד עכשיו, בדרך כלל 1-2 ביום)

ושאלה נוספת...

התחלתי את ההריון במשקל 59 ק"ג, גובה 1.57כעת אני בשבוע 35 ושוקלת 65.
    אני אוכלת כרגיל - האם העליה המועטה נורמלית?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שלום רב רמונה

נועה הופ
    29/10/2007

עדיין אין המלצות רשמויות לגבי כמויות של אומגה שלוש בהריון. המינון המומלץ לצריכה מהתזונה של חומצות אומגה 3 שנקבע ע"י ועדה מטעם ה- NIH ב- 1999 ומוגדר כ adequate intake - AI
    עבור DHA ( המלצה ספציפית להריון והנקה ) - 300 מ"ג ליום
    עבור EPA
    220 מ"ג לפחות בדיאטה של 2000 קלוריות.
    את צריכה להסתכל על התוסף ולראות מה המינונים.
    לגבי העליה - עלייה תקינה במשקל לנשים עם משקל תקין, היא בין 11- 16 ק"ג. אני מאמינה שבשבועות הבאים יתווספו אליך או 2-3 ק"ג כי אילו השבועות הכי קריטיים בהם העובר גדל מאוד
    כך שסה"כ העלייה תקינה.

בברכה,
    נועה הופ
    דיאטנית קלינית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חייבת לומר

ורד לב
    29/10/2007

שאני דוגלת בכמויות גדולות של אומגה 3.
    לפי ידיעתי אין נזק בלקיחה של כמות גדולה, נהפוך הוא.
    יש לא מעט מחקרים שמראים על חשיבות האומגה 3 לבריאות האם והעובר ולמניעת מחלות עתידיות.
    בד"כ אינני חסידה של תוספי מזון, אך כשמדובר באומגה 3 אני מאד פריקית של התוסף. גם כי אין לנו מספיק במזון שלנו וגם כי יש לנו יותר מדיי אומגה 6 המתחרה עם האומגה 3 בגוף ולא מאפשרת גם לכמות הקטנה שיש לנו לבוא לידי ביטוי. הם מתחרים ביניהם על אותם אתרי פעילות בגוף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו