מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סוגי מזון ספציפיים בהריוןיעל06/06/2010
שלום רב
אני בתחילת הריון (שבוע 3-4). ראשית שאלה שקצת מחליצה אותי- לפני שידעתי כי אני בהריון אכלתי עוגה שהיה בה מוס שוקולד- איך אדע שהכל בסדר?
בנוסף, אשמח אם תוכלי לענות לי לגבי סוגי מזון ספציפיים שאני מרבה לאכול ביומיום ואני רוצה לוודא האם יכולה להמשיך לצרוך אותם או לא או להגביל את הכמות...
נקניק- אוהבת פסטרמה וכתף בקר האם אפשר לאכול?
חומוס וטחינה- אוהבת מאוד ואוכלת כמעט כל יום(יודעת כי משמין מאוד), האם בהריון יכול להזיק יותר מדי?
גבינות- כל יום אני אוכלת מס מוצרי חלב:גבינת עיזים (צוריאל), יוגרט כבשים ("יוגרטמה") , "דני". אחת לכמה ימים גם אוכלת גבינה צהובה לייט 9%(עמק). האם גבינות עיזים זה בסדר בהירון? מהיה כמות המומלצת? האם יכול להזיק?
חטיפי דגנים- כדי להימנע מאכילת מתוקים (שאני כ"כ אוהבת!) אני אוכלת חטיפי דגנים (שוגי תלמה, ואנרג'י) האם מותר בהריון? מה הכמות הרצויה?
אשמח לתשובתך בנושא
תודה רבה!
יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מותר ואסור בהריון
רויטל בן שושן07/06/2010יעל שלום,
ראשית, חלק מההמלצה להמנע ממזונות מסויימים בהריון היא מחשש לזיהומים במזון ולא בהכרח שקיימים ולכן אם את מרגישה טוב והכל בסדר כנראה שהכל בסדר ואין לך ממה לחשוש.
לא מומלץ לאכול נקניקים בהריון מכל סוג.
חומוס וטחינה אפשר כמובן במידה- לטחינה יותר יתרונות תזונתיים וכדאי לאכול חומוס רק כשאת בטוחה בטריותו. כף לארוחה זה בסדר עד 2-3 ליום
אין בעייה עם בגבינות שציינת כדאי להקפיד על 1000 מ"ג ליום 3-4 מנות ליום.
חטיפים ומתוקים אפשר בהריון כדאי להגביל לפעם ביום גם בהריון עד 100-120 קלוריות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)