ברזל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ברזל
    מירי
    04/11/2007

שלום רב!
    אני בהריון ראשון, בשבוע 26+5, והברזל שלי יורד כל הזמן בצורה דרסטית מאוד:
    בשבוע 9- היה 10.9
    בשבוע 15-היה 10.2
    וכרגע הוא אוחז ב- 9.7
    רופאת הנשים שלי הגבירה לי את מינון הכדורים, אך רציתי לדעת מה אני יכולה לאכול ע"מ להעלות לעצמי את הברזל באופן טבעי?
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ברזל

הוספת תגובה

• מירי שלום רב,

נועה הופ
    05/11/2007

ברזל נמצא הן במזונות מן החי והן במזונות מן הצומח אך הגוף סופג אותו בצורה הטובה ביותר כאשר הוא מגיע מן החי. המקורות העשירים ביותר בברזל מן החי הם בשר אדום ובשר הודו. כמובן שישנם מזונות שמועשרים באופן מלאכותי בברזל כגון מוצרי חלב מסוימים ( חלב עשיר בברזל, גמדים, משקאות מסוימים... ), דגני בוקר, חטיפי אנרגיה. וכפי שאמרתי הוא גם מצוי בצומח בכמות יפה בקטניות כגון עדשים, סויה, פול, טחינה משומשום מלא ירקות עליים ירוקים הבעיה היא כמו שאמרתי שמהצומח הוא נספג פחות טוב.
    להגברת הספיגה של הברזל מומלץ לאכול לצידו ויטמין C שנמצא בגמבה אדומה, פירות הדר, עגבניות.

בברכה,
    נועה הופ
    דיאטנית קלינית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצרפת מאמר שלי בנושא

ורד לב
    05/11/2007

http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=4624

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו