עליה במשקל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עליה במשקל
    יעל
    05/07/2010

שלום רב,

אני נמצאת היום בשבוע 14 להריון. גובה 1.55 התחלתי את ההריון במשקל 43 ק"ג.
    יש לציין כי אני משתדלת לאכול בריא וטוב ומקפידה על ספורט אירובי (הליכה ולעיתים ריצה).
    נשקלתי הבוקר וראיתי עליה של כ- 2.5 ק"ג.
    מבדיקה בפורום ובכלל בספרי הדרכה והריון ראיתי כי אין סיבה לעלות תחילת ההריון ועל כן אני לא מבינה ממה העליה הזו נובעת.

חשוב לי לציין כי יש ימים שאני לא מקפידה על תזונה נכונה אבל מאזנת או חוזרת למוטב ביום שלמחרת.

שאלתי היא ממה מורכבת כעת העליה במשקל? ומדוע אינה תקינה לפי הספרים?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עליה במשקל

הוספת תגובה

• מדוע דלגתם עלי...?

יעל
    05/07/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עלייה במשקל

רויטל בן שושן
    05/07/2010

שלום לך,
    נכון שעל פי ההמלצות לא חייבת להיות עלייה במשקל בשליש הראשון להריון ( עד לשבוע 13) אך רוב הנשים כן עולות וזה בסדר. עלייה תקינה בשבועות אלה נחשבת עד ל1.8 ק"ג. החל מהשבוע ה14 כן ישנה עלייה במשקל ומכיוון שהתחלת את ההריון בתת משקל הקצב עבורך צריך להיות כ-500 גר' לשבוע.
    כלומר העלייה שלך מאוד מסתדרת עם ההמלצות.
    נכון שהעובר מאוד קטן כרגע אך עיקר העלייה עד כה היא בנפח הדם, הרחם, החזה ואיברים נוספים שגדלים במהלך ההריון.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו