עליה במשקל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עליה במשקל
    דורית
    08/07/2010

היי,

אני בשבוע ה- 21 להריוני (השני אם יש בכך חשיבות :) ) .

הגובה שלי הינו - 1.61 והתחלתי את ההריון במשקל של - 50 קילו.

העלתי עד כה בערך 4 קילו (קצת פחות מ- 4).

ברור לי כי הקילוגרמים הנ"ל כוללים גם נוזלים, נפח דם, חזה שגדל, עובר, שיליה וכל העסק...

אני משתדלת מאוד לאכול נכון ועושה פעמיים בשבוע התעמלות בסטודיו C לנשים בהריון (בעיקרון לא מרגישה שאני שורפת קלוריות בספורט כי זה יותר חיזוק שרירים...) ועדיין לא מצליחה להבין איך העלתי 4 קילו עד שבוע 21!

בעיניי, זה הרבה כי אני אוכלת סה"כ אותו הדבר כמו לפני ההריון (חוץ מאולי עוד פרוסת לחם קל בבוקר) ולפני ההריון, מה שהייתי אוכלת כלל לא היה משפיע על המשקל שלי! היום ישר אני מרגישה עליה במשקל!

הייתי רוצה לתת לך תפריט יומי שכמובן משתנה לפה ושם כדי שתראי שבאמת אני אוכלת מאוזן ובכל זאת עולה....
    בוקר: לפעמים עוגיה אחת ולפעמים נס קפה בלבד מחלב 1%.

ביניים: סנדוויץ מלחם דגנים קל + ממרח גבינה 5%

צהריים: סנדוויץ מלחם דגנים קל + ממרח כלשהו... (חומוס, גבינה..) + פרי אחד.

אחה"צ: מנשנשת "בקטנה" (יכול להיות פרי, עוגיה, חופן דגנים..)

ערב: לרוב זה חביתה+ סלט / טוסט / ביצה קשה+סלט / פתיתים/ דג אפוי...

אני לא אוכלת בשר באמצע השבוע ולעיתים ממש רחוקותת אוכלתת דגים.

עכשיו, אני מודעת לכך שאני בהריון וברור שישנה עליה במשקל ובאמת לא זאת הבעיה. רק שאני מאז ומתמיד מאוד מודעת למה שאני אוכלת ולמשקלי ואני מנסה להבין מדוע אם זה התפריט שלי, למה יש עליה כזאת במשקל? אני פשוט מרגישה שלמרות שאני משלבת תזונה נגיד סבירה + ספורט
    העליה במשקל בלפחות בחלקה, אינה בשלטתי!

אשמח לקרוא את דעתך ואשמח עוד יותר לטיפים לתזונה שתביא לעלית משקל מתונה ומומלצת בהריון.

תודה רבה לך,
    נעמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עליה במשקל

הוספת תגובה

• עלייה במשקל

רויטל בן שושן
    08/07/2010

נעמה שלום,
    העלייה שלך במשקל היא תקינה ובדיוק על פי ההמלצות. עלייה במשקל כמו שאת כבר יודעת מההריון הראשון היא חלק בלתי נפרד מההריון. התחלת את ההריון במשקל תקין ולכן עלייה תקינה במשקל במהלך ההריון עבורך היא בין 11.5-16 ק"ג.
    בקשר לתזונה הקפידי על מנה בשרית כל יום יכולה גם טונה (עד 3 מנות דג לשבוע) בנוסף הקפידי על מוצרי חלב לפחות 3 פעמים ביום לדוגמה כוס חלב/ יוגורט/ חצי גביע גבינה/ פרוסת גבינה צהובה.
    את יכולה לשלב יותר דגנים וקטניות במהלך השבוע
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו