נטילת ויטמינים ואכילת מוצרי חלב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נטילת ויטמינים ואכילת מוצרי חלב
    ליאת
    16/07/2010

אני בשבוע 21, נוטלת מולטי ויטמין,B12, סידן וברזל.
    הרופא המליץ להוסיף כדור ברזל נוסף, עקב תוצאות בדיקות הדם.

כיוון שאני נוטלת גם אלטרוקסין(בלוטת התריס)נוצר מצב, שעליי לחכות בין לקיחת כדורים מסויימים, כדי שתהיה ספיגה.

נאמר לי לקחת כדור ברזל בבוקר, ואחד בערב...אבל כיוון שעליי לקחת אלטרוקסין, ולהמתין לפחות כשעתיים עד לקיחת ויטמין מהרשימה, נוצר מצב שבגלל כל זמן "ההמתנה" אין לי אפשרות לאכול מספיק מוצרי חלב במהלך היום...מה עושים במקרה כזה?!
    אני מרגישה שבזמן שאני לוקחת את כל הכדורים האלו, אני מפספסת את מוצרי החלב הכ"כ חשובים.
    האם מותר לקחת 2 כדורי ברזל בפעם אחת?במידה ולא-מה הפיתרון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ליאת שלום

נועה הופ
    16/07/2010

באופן עקרוני את יכולה ליטול 2 כדורים בבת אחת, ההגיון לפצל אותם היא בכדי ליצור ספיגה מירבית, במידה ותיקחי את שניהם יחד הספיגה תהיה פחות טובה כי יש הגוף לא יוכל לספוג הכל בבת אחת. מכיוון שהמצב אצלך יותר מורכב את יכולה ליטול את שניהם יחד על מנת שזה יפתור לך את הבעייה של המוצרי חלב שאכן חשוב לא לוותר עליהם.
    אם תוכלי בין כדור ברזל בבוקר לכדור ברזל בערב לשלב את מוצרי החלב זה יהיה יותר טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו