משקל האם ומשקל העוברים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משקל האם ומשקל העוברים
    אילנה
    10/08/2010

שלום רב
    אני בשבוע 18 הריון תאומים.
    התחלתי את ההריון במשקל 85 ק"ג בשבועות הראשונים ירדתי למשקל 80 בשל בחילות קשות וחוסר תאבון.
    מאז לא העלתי, נשארתי 80 ק"ג, הבחילות עדיין לא עברו, אני משתדלת לאכול, אבל שובעת מאוד מהר, יש לי חשק עז לשוקולד כל הזמן...

האם העובדה שאני כבר בשבוע 18 (תאומים) ועדיין לא עולה במשקל צריכה להדאיג בהקשר למשקל העוברים.
    בסקירה מוקדמת, שבוע 16+5 משקלם היה 128 ג' ו 125 ג'

אני לוקחת פרנטל פעם ביום, מה עוד ביכולתי לעשות?

תודה, מורן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    משקל האם ומשקל העוברים

הוספת תגובה

• אלונה שלום,

נועה הופ
    12/08/2010

אני מביאה לפניך ציטוט ממאמר שכתבה טובה קראוזה דיאטנית קלינית
    "בהריון עם תאומים ברור שהחישובים משתנים, אולם עדיין לא הצטברו מספיק נתונים ממחקרים על מנת לבסס המלצות קבועות. אי לכך, ההמלצות המובאות להלן הוגדרו כזמניות בלבד. על פי ההמלצות הזמניות, נשים במשקל תקין צריכות להעלות 17-25 ק"ג במהלך ההיריון, נשים בעודף משקל צריכות להעלות 14-23 ק"ג ונשים שמנות צריכות להעלות 11-19 ק"ג בלבד. לגבי נשים בתת משקל אין די נתונים."
    במידה וה- BMI שלך מעל 30 (את יכולה לקחת את המשקל שלך בק"ג ולחלק אותו לגובה במטרים בריבוע ) זה מוגדר כהשמנה ולכן רצוי כן לעלות בטווח הקילוגרמים 11-19 ק"ג.
    חשוב לפנות לדיאטנית בכדי לבדוק אם את אוכלת בצורה נכונה מקבלת את כל אבות המזון, הויטמינים המינראלים ומספיק קלוריות.
    טוב שאת לוקחת פרנטל פעם ביום זה נותן לך גיבוי לויטמינים והמינראלים שאולי את לא מקבלת תמיד מהמזון.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו