שאלת תזונה מעט מביכה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלת תזונה מעט מביכה
    יעל
    19/08/2010

ערב טוב,
    כמה שאלות על תזונה והריון אך תחילה רוצה לציין כי אני בשבוע 20+4 וסובלת מאוד בשבועות האחרונים מגזים. מעבר לחוסר נעימות , אני סובלת גם מכאבי בטן ועצירות (לוקחת כדור גליצרין באישור רופא).
    שאלתי היא האם ניתן להשתמש בכדור כרבוסילן? הבנתי כי מובר בכדורים טבעיים, אך האם אין בעיה בהריון?

שאלה נוספת לגבי תזונה בהריון-
    אני 1.55 התחלתי את ההריון במשקל 43 והיום (שבוע 20 כאמור) אני שוקלת 46. יש לציין כי אני מקפידה לאכול רגיל ובריא ועושה 4 פעמים בשבוע הליכה ועוד פעמיים שיעורי עיצוב.
    אני משערת שהעליה תקינה (האם?) אך הייתי מעוניינת לדעת ממה מורכבת? העובר אינו שוקל כ"כ הרבה בשלב זה...
    דבר נוסף- הבנתי כי בשלישי השני ישנה "עצירה" בעליה במשקל כיוון שהגוף התאזן (מבחינת כמות דם , חזה וכו), האם נכון?

תודה וסליחה על השאלות המרובות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלת תזונה מעט מביכה

הוספת תגובה

• יעל שלום

נועה הופ
    22/08/2010

לגבי הכדור עליך לשאול את הרופא.
    לגבי המשקל. העלייה היא לא גדולה ודי על הגבול התחתון של הנורמה. ההמלצה לעלות בטרימסטר הראשון בין 0-2 קילו ואחר כך בקצב של בערך 400 גרם לשבוע. זה נכון שהעובר לא שוקל הרבה בשבוע הנ"ל אבל יש מי שפיר, ועליייה בנפח דם ושילייה וגם (זה אינדוודואלי) עליייה וצבירה של רקמת שומן בגוף ..
    התחלת את ההריון במשקל יחסית נמוך וב- BMI נמוך מהנורמה ולכן ההמלצה היא לעלות
    12.5-18 ק"ג. עלייה תקינה במשקל חשובה בפרט אצל נשים אשר מתחילות את הריונן במשקל נמוך מהתקין. עלייה מועטה מידי מסכנת את העובר מישום שאז יכול להיוולד במשקל נמוך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו