מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלת תזונה מעט מביכהיעל19/08/2010
ערב טוב,
כמה שאלות על תזונה והריון אך תחילה רוצה לציין כי אני בשבוע 20+4 וסובלת מאוד בשבועות האחרונים מגזים. מעבר לחוסר נעימות , אני סובלת גם מכאבי בטן ועצירות (לוקחת כדור גליצרין באישור רופא).
שאלתי היא האם ניתן להשתמש בכדור כרבוסילן? הבנתי כי מובר בכדורים טבעיים, אך האם אין בעיה בהריון?
שאלה נוספת לגבי תזונה בהריון-
אני 1.55 התחלתי את ההריון במשקל 43 והיום (שבוע 20 כאמור) אני שוקלת 46. יש לציין כי אני מקפידה לאכול רגיל ובריא ועושה 4 פעמים בשבוע הליכה ועוד פעמיים שיעורי עיצוב.
אני משערת שהעליה תקינה (האם?) אך הייתי מעוניינת לדעת ממה מורכבת? העובר אינו שוקל כ"כ הרבה בשלב זה...
דבר נוסף- הבנתי כי בשלישי השני ישנה "עצירה" בעליה במשקל כיוון שהגוף התאזן (מבחינת כמות דם , חזה וכו), האם נכון?
תודה וסליחה על השאלות המרובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל שלום
נועה הופ22/08/2010לגבי הכדור עליך לשאול את הרופא.
לגבי המשקל. העלייה היא לא גדולה ודי על הגבול התחתון של הנורמה. ההמלצה לעלות בטרימסטר הראשון בין 0-2 קילו ואחר כך בקצב של בערך 400 גרם לשבוע. זה נכון שהעובר לא שוקל הרבה בשבוע הנ"ל אבל יש מי שפיר, ועליייה בנפח דם ושילייה וגם (זה אינדוודואלי) עליייה וצבירה של רקמת שומן בגוף ..
התחלת את ההריון במשקל יחסית נמוך וב- BMI נמוך מהנורמה ולכן ההמלצה היא לעלות
12.5-18 ק"ג. עלייה תקינה במשקל חשובה בפרט אצל נשים אשר מתחילות את הריונן במשקל נמוך מהתקין. עלייה מועטה מידי מסכנת את העובר מישום שאז יכול להיוולד במשקל נמוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)