מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אי סבילות לקטוז והריוןשבוע 6-711/09/2010
יש לי מספר שאלות,
כדורי לקטאז מותרים בהריון?
אני יודעת שצריך להרבות במוצרי חלב בהריון, האם תחליפי הסויה (חלב מעדנים וכו') מספיקים או שצריך לקחת כדורי סידן?
חומצה פולית+ברזל עדיף לא לקחת אחרי מוצרי חלב, האם חלב סויה גם כלול בהמלצה?
ואם כבר הזכרנו את נושא הברזל והחומצה הפולית- אני לוקחת כדור משולב ללא המלצה של הרופאה שלי, התחלתי לקחת רק אחרי שגיליתי את ההריון בהמלצת המשפחה והחברים, האם להמשיך עם הכדור ללא חשש?
תודה וחג שמח :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי,
נועה הופ13/09/2010אני מניחה כי את רוצה לאכול מוצרי סויה בגלל איהסבילות ללקטוז. לגבי הכדורים עליך להתקשר לחברה או למכון הטרטולוגי ולשאול.
לגבי מוצרי חלב - גם אנשים עם אי סבילות ללקטוז הרבה פעמים יכולים לסבול מוצרים חלב קשים בהם כמות הלקטוז קטנה מאוד כגון גבינה צהובה, בולגרית, קוטג' ואפילו יוגורט.
כדי לנסות אותם ניתן גם להיעזר בחלב דל לקטוז. לא מומלץ להגזים בצריכת סויה בהריון בגלל כל נושא הפיטואסטרוגנים. לגבי כדור ברזל וסידן, ברזל וסידן מתחרים על אותם אתרי ספיגה ולכן לא מומלץ לקחת כדור ברזל בסמיכות למוצר מזון העשיר בסידן כנ"ל מוצרי חלב על בסיס סויה או חלב סויה שגם הוא מועשר בסידן. חומצה פולית לא מפריעה לספיגת סידן.
אין בעייה עם כדור משולב של ברזל ופולית רק הקפידי שמינון הפולית לא יעלה על 1 מ"ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת...
שבוע 713/09/2010תודה על התגובה, אני לא יכולה בכלל לצרוך מוצרי חלב, אפילו לא שוקולד חלב (עד כדי כך) אני צורכת כל יום מוצרי סויה על בסיס קבוע, האם עליי להפחית? איזה מינון מותר בהריון ואם תוכלי לפרט מעט לגבי כיצד זה מזיק (הסויה) אשמח מאוד.
בנוסף, אילו מוצרים בעלי סידן אני יכולה לצרוך במקום תחליפי הסויה?
יום נעים :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסויה בהריון
רויטל בן שושן13/09/2010שלום לך,
סויה ומוצריה מכילים פיטואסטרוגנים. מכיוון שהם כמו ההורמון הנשי אסטרוגן יכולה להיות להם השפעה על התפתחות העובר ואפילו לגרום למומים. בכל אופן מכיוון שאין מספיק מחקרים בעניין עדיין אין המלצות להמנע לחלוטין אך בהחלט לא לעבור 1-2 מנות ליום בהריון ובהנקה.
בכל אופן סידן אפשר לקבל גם ממקורות אחרים כמו סרדינים- כשאוכלים עם העצמות, טחינה גולמית- עדיף משומשום מלא, שקדים, קטניות,ירקות ירוקי עלים כמו ברוקולי וכרוב וגם במזונות מועשרים בסידן כמו דגני בוקר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)