אי סבילות לקטוז והריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אי סבילות לקטוז והריון
    שבוע 6-7
    11/09/2010

יש לי מספר שאלות,
    כדורי לקטאז מותרים בהריון?
    אני יודעת שצריך להרבות במוצרי חלב בהריון, האם תחליפי הסויה (חלב מעדנים וכו') מספיקים או שצריך לקחת כדורי סידן?
    חומצה פולית+ברזל עדיף לא לקחת אחרי מוצרי חלב, האם חלב סויה גם כלול בהמלצה?
    ואם כבר הזכרנו את נושא הברזל והחומצה הפולית- אני לוקחת כדור משולב ללא המלצה של הרופאה שלי, התחלתי לקחת רק אחרי שגיליתי את ההריון בהמלצת המשפחה והחברים, האם להמשיך עם הכדור ללא חשש?

תודה וחג שמח :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אי סבילות לקטוז והריון

הוספת תגובה

• הי,

נועה הופ
    13/09/2010

אני מניחה כי את רוצה לאכול מוצרי סויה בגלל איהסבילות ללקטוז. לגבי הכדורים עליך להתקשר לחברה או למכון הטרטולוגי ולשאול.
    לגבי מוצרי חלב - גם אנשים עם אי סבילות ללקטוז הרבה פעמים יכולים לסבול מוצרים חלב קשים בהם כמות הלקטוז קטנה מאוד כגון גבינה צהובה, בולגרית, קוטג' ואפילו יוגורט.
    כדי לנסות אותם ניתן גם להיעזר בחלב דל לקטוז. לא מומלץ להגזים בצריכת סויה בהריון בגלל כל נושא הפיטואסטרוגנים. לגבי כדור ברזל וסידן, ברזל וסידן מתחרים על אותם אתרי ספיגה ולכן לא מומלץ לקחת כדור ברזל בסמיכות למוצר מזון העשיר בסידן כנ"ל מוצרי חלב על בסיס סויה או חלב סויה שגם הוא מועשר בסידן. חומצה פולית לא מפריעה לספיגת סידן.
    אין בעייה עם כדור משולב של ברזל ופולית רק הקפידי שמינון הפולית לא יעלה על 1 מ"ג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת...

שבוע 7
    13/09/2010

תודה על התגובה, אני לא יכולה בכלל לצרוך מוצרי חלב, אפילו לא שוקולד חלב (עד כדי כך) אני צורכת כל יום מוצרי סויה על בסיס קבוע, האם עליי להפחית? איזה מינון מותר בהריון ואם תוכלי לפרט מעט לגבי כיצד זה מזיק (הסויה) אשמח מאוד.
    בנוסף, אילו מוצרים בעלי סידן אני יכולה לצרוך במקום תחליפי הסויה?

יום נעים :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סויה בהריון

רויטל בן שושן
    13/09/2010

שלום לך,
    סויה ומוצריה מכילים פיטואסטרוגנים. מכיוון שהם כמו ההורמון הנשי אסטרוגן יכולה להיות להם השפעה על התפתחות העובר ואפילו לגרום למומים. בכל אופן מכיוון שאין מספיק מחקרים בעניין עדיין אין המלצות להמנע לחלוטין אך בהחלט לא לעבור 1-2 מנות ליום בהריון ובהנקה.
    בכל אופן סידן אפשר לקבל גם ממקורות אחרים כמו סרדינים- כשאוכלים עם העצמות, טחינה גולמית- עדיף משומשום מלא, שקדים, קטניות,ירקות ירוקי עלים כמו ברוקולי וכרוב וגם במזונות מועשרים בסידן כמו דגני בוקר.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו