מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איזה תוסף לקחת?דנה18/10/2010
היי, אני מקווה שאני בפורום המתאים..
אני בשבוע ה-17+5 להריון והחולשה והעייפות לא מפסיקים. אני נוטלת בדרך קבע פרנטל של אלטמן כשמינון הברזל הוא 25 מ"ג. לפני מספר ימים עשיתי בדיקות דם ויצא:
המוגלובין:10.6, המטוקריט: 30.7, כדוריות דם אדומות:3.36. מספר שאלות:
1. האם ייתכן כי החולשה והעייפות נובעים מהתוצאות הנ"ל?
2. האם זה נורמלי שלא בודקים את הערכים של הברזל, חומצה פולית וה-B12? (פשוט אין לי תוצאות שלהם וזה נראה לי מוזר). אולי זה בגלל שלוקח להם זמן להגיע?
3. הבנתי שעליי לקחת תוסף ברזל. איזה מינון של ברזל ממולץ להוסיף לפרנטל?
4. האם כדאי לקנות כדורים של ברזל בשילוב B12 או שזה מיותר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה תוסף לקחת? - תגובה
קרן גרינבלט רגב21/10/2010היי דנה,
אכן יתכן והעיפות והחולשה נובעים מתוצאות בדיקות הדם שלך.
לגבי בדיקות הדם, לא כל הרופאים בודקים באופן שגרתי את הערכים של ח' פולית ו B12 ואת יכולה לבקש מהרופא שלך הפניה לבדיקות אלה.
לגבי תוסף ברזל נוסף, הייתי מתיעצת עם רופא הנשים שלך לגבי המינון, בינתיים הייתי מנסה להגביר צריכת מזונות העשירים בברזל - בשר, עוף, קטניות (שעועית, עדשים, אפונה וכד'), טחינה ועוד - לא בטוח שיעזור אבל שווה נסיון, תאכלי את המזונות הללו בסמוך למזונות המכילים ויטמין C כמו - פלפל אדום, עגבניה, פרי הדר וכד' ולא ליד מזונות המכילים הרבה סידן כמו מוצרי חלב.
בהצלחה ותרגישי טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)