מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שבוע שמיני +5 אחרי טיפול IVF הריוןקרן31/10/2010
ראשון. מתחילת ההריון אני סובלת מחולשה עזה, כלומר בהתחלה כל הזמן הלכתי לישון מוקדם כבר בשמונה הייתי הרוגה מעייפות למרות שלכ אחרי הצהריים לא עשיתי כלום חוץ מלשכב במיטה. בחודש הראשון כאב לי אזור הטוסיק בצד ולפעמים הקרין לגב ולרגל. לבסוף זה עבר. עכשיו יש לי חולשה כמעט כל היום ממתחת לבטן לרגליים ובעיקר באגן ובירכיים כל פעם הכאב במקום אחר כאילו כמו שהגוף נתפס כי עשה תנועה לא נכונה. אני גם טיפה הייתי מקוררת ויש לי קצת לחה בגרון, הרופאה לא נתנה לי כלום כי אמרה שאין מוגלה. אני כל היום אוכלת גם שטויות וגם אוכל אמיתי ומרגישה שאם לא אוכלת השפתיים מתייבשות ויש לי בחילה. אני שותה כל יום בערך 2 ליטר מייםבעיקר ותה צמחים. מה ניתן לעשות כנגד התופעות של הרגליים והאגן התפוסים? האם יש התעמלות מסויימת שאני יכולה לעשות? אציין שלפני זה גם לא עשיתי שום סוג של התעמלות.(לפני כחצי שנה עברתי ניתוח אפנדציט עם חתך באורך 10 ס"מ בגלל שהוא היה דבוק לבטן) לקח לי חודש וחצי להתואשש לגמרה. האם יש משהו ויטמינים אוכל מסויים שאני יכולה לקחת כדי להרגיש גופנית יותר טוב?
אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע שמיני +5 אחרי טיפול IVF הריון - תגובה
קרן גרינבלט רגב31/10/2010בשעה טוב קודם כל!
בתקופת ההריון הגוף שלנו עובר שינויים רבים פיזיים והורמונליים אשר גורמים לעייפות קשה(!) (שלרוב עוברת בשליש השני).
כמו כן, יתכן ואת סובלת ממחסור בברזל, מחסור בברזל עלול גם כן לגרום לעייפות, אני מניחה שאת במעקב אצל גניקולוג אשר יקח בדיקות לבחינת הנושא וטיפול בהתאם באם יש צורך.
לגבי ויטמינים הייתי ממליצה , תוך התיעצות עם הגניקולוג, על נטילת פרנטל שהוא מולטיויטמין מותאם לנשים בהריון,
כמו כן עליך לדאוג לתזונה בריאה ונאותה עבורך ועבור עוברך. אכלי בצורה מאוזנת , הקפידי על ירקות וסיבים, 5-6 ארוחות קטנות מפוזרות על פני כל היום.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)