צמחונות ודיאטה בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צמחונות ודיאטה בהריון
    יעלי
    04/11/2010

שלום,

שלחתי את השאלה שלי לפורום הרזיה ואז גיליתי את הפורום הזה:)

אני בת 32 גובהי 161 ס"מ שוקלת 73 קילו. לפני כחודש התחלתי לשנות את אורח חיי ולהקפיד על תזונה נכונה בליווי דיאטנית. אני צמחונית (לא אוכלת בשר ודגים).

התפריט שלי:
    * א. בוקר- 3 פריכיות עם 2 כפות גבינה וסלט
    * 5 ארוחות ביניים ביום שכוללות פרי/ 8 שקדים/יוגורט 1.5% או 2 0%/ כוס אדממה/ 20 גר' חלווה/חטיף שומשום/בוטנים ללא סוכר ועוד
    * א.צהריים- טבעול 5%+ 200 גר' פחממה+ירקות או 200 גר' פחממה+200גר' קטניות.
    *א. ערב- ביצה קשה+ לחם קל עם חומוס+ירקות

אודה לכם אם תוכלו לענות על שאלותיי:

1. אני בתהליך של טיפולי פוריות. במידה ואכנס להריון,האם אוכל להמשיך בתפריט ההרזיה הזה?

2. ומה באשר לצמחונות בהריון?

3. אני נוטלת מולטיויטמין להריון, ברזל וB12. האם עלי לקחת תוספי מזון נוספים בשל הצמחונות?

4. מה לגבי זרעי פשתן כמקור טבעי לאומגה 3? האם נערכו מחקרים לגבי השפעתו בתקופת ההריון?

תודה רבה,
    יעלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צמחונות ודיאטה בהריון

הוספת תגובה

• צמחונות ודיאטה בהריון - תגובה

קרן גרינבלט רגב
    08/11/2010

קודם כל שמחה שאת עושה את הדיאטה בליווי דיאטנית מוסמכת, ולכן מציעה להעלות בפניה את הסוגיות שהעלית כאן, בכל אופן אנסה לענות לך:

בזמן הריון מומלץ לא "לעשות דיאטה" ולא לרדת במשקל , אלא פשוט לעלות פחות במהלך ההריון כולו וזה גם תלוי במשקל ההתחלתי .

אין בעיה עם צמחונות בהריון כל עוד עוקבים אחר רמות הברזל והB12 שלך כמו גם מאגרי הברזל - ופה חשוב לידע את הגניקולוג שיהיה מודע לעובדה שאת צמחונית.

אני מניחה שהמולטי מכיל גם חומצה פולית ולכן לא רואה צורך בתוספים נוספים

אין בעיה עד כמה שידוע לי עם זרעי פשתן בהריון - האם את קונה בכמוסות או טוחנת אותם?
    מקווה שעניתי לך
    ומחזיקה אצבעות לכניסה מהירה להריון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צמחונות בהריון

יעלי
    19/11/2010

קניתי קפסולות של שמן פשתן, לפני שעליתי על הרעיון הגאוני של לטחון זרעים טריים...:)

תודה על ההתייחסות הממצה והמקיפה!
    יעלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו