מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונה לקויהאורלי15/11/2010
שלום קרן ותודה רבה על עבודתך.
אני בהריון בשבוע 20+3 ותזונתי מאוד גרועה.
אני לא אוכלת כלל ירקות פירות ודברי חלב בשום דרך ושום צורה (אין קשר להריון אף פעם לא הייתי מסוגלת לאכול). ולצערי אוכלת ג'נק פוד. (משתדלת שלא)
ניסיתי כמובן גם לקחת תוספי תזונה ללא הצלחה רק גרם לי להקאות.
תזונאית לא עזרה לי כיוון שאמרה לי מה לאכול אבל לצערי איני מסוגלת.
שאלתי היא:
האם יש קשר בין תזונה שאינה בריאה למחלות שונות בעובר??? מאוד חוששת למחלות בעקבות התזונה הלקויה.
מקווה שתרגיעי אותי קצת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לקויה - תגובה
קרן גרינבלט רגב15/11/2010מצטערת, אבל אזעקת ההרגעה לא תגיע מכיווני... :-(
היום יותר ויותר מחקרים מצביעים על כך שמה שאנחנו אוכלות במהלך ההריון משפיע לטוב ולרע על העובר, ויכולה לסייע להתפתחות או למנוע מחלות שונות כמו סוכרת, אוסטאופרוזיס ועוד בעתיד. לכן חשובה כל כך התזונה המאוזנת, הקפדה על אכילה מספקת של ויטמינים ומינרלים, המנעות מסוכרים פשוטים ושומנים שאינם בריאים וכד', עליה מתונה במשקל ועוד.
לכן כרגע מציעה לך לנסות ולחזור וליישם את התפריט שנתנה לך הדיאטנית, לנסות כן להקפיד על תוספי התזונה (ייתכן ועכשיו כשאת לא בשליש הראשון תצליחי יותר).
ואם לא הולך נסי שוב להפגש עם הדיאטנית לבחינה מחודשת של התפריט שהוצע.
שמרי עליכם
מצטערת שאין לי בשורות טובות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה רבה על תשובתך.
אורלי16/11/2010קרן שלום,
1. לגבי התוספי תזונה שאיני מצליחה לקחת ידוע לך אולי על תוספים בסירופ? אני מנסה כרגע לקחת ברזל פלוס של אלטמן, עדין ללא הצלחה. (אני יודעת שנשמע קצת קנטוני אבל לצערי הרב זה המצב).
2. לגבי העליה במשקל שציינת. אני בת 27 גובה 151 שוקלת 61 לפני ההריון, עד היום (שבוע 20+3) עליתי 4 קילו. האם העליה גבוהה מידי לשלב הזה?
3. לגבי התזונה, זה לא שלא טעים לי לאכול גבינות וירקות פשוט אף לא יכולתי לאכול לצערי.
שאלתי היא האם יש תחליפים אחרים לגבינות וירקות. (למשל סידן) המצואים במזונות אחרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי אשמח לתשובה. תודה רבה
אורלי18/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי אשמח לתשובה. תודה רבה - תגובה
נועה הופ18/11/2010הי,
קראתי את כל ההתכתבות.
1.לגבי ברזל בסירופ ישנו מוצר כזה של חברת פלורדיקס את יכולה להקיש באינטרנט או לנסות לצלצ לחברה ולשאול אותם לגבי מינונים אני מניחה שניתן לרכוש בבית מרקחת, חשוב להראות לרופא שלך לצורך במינון הנכון.
2. לגבי המשקל, נכנסת להריון עם מעט עודף משקל. המלצה לעיליית משקל בהריון לפי ה- BMI לפני ההריון עומדת על 7-11.5 קילו בערך בקצב של 350 גרם לשבוע החל משבוע 12 כך שיש קצת חריגה מהטווח.
3. צר לי שאת לא אוכלת פירות וירקות ודברי חלב שהם אכן חשובים מאוד. אם כך החשיבות לגבות את עצמך במולטיויטמין היא חשובה. סידן נמצא בכל מה שקשור לדברי חלב, תחליפי סויה, פולי סויה, ברוקולי, כרוב, שקדים, פירות יבשים, קטניות כגון עדשים, אפונה, גרגירי חומוס וכו', סרדינים (יש בהם כמות יפה של סידן ), טחינה משומשום מלא.
לגבי מקורות נוספות לויטמינים מינראלים הם מזונות מדגנים מלאים, קטניות, כל מיני אגוזים.
מקווה שעזרתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרת מאוד תודה רבה! אתן מקסימות
אורלי18/11/2010תודה, הבנתי ואשתדל לישם את מה שניתן לגבי האגוזים ופירות יבשים
לגבי העליה במשקל אנסה פשוט להפחית מעט את האוכל על מתן למתן את העליה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)