מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה אוכלים ??? הריון ראשון....****23/11/2010
שלום רב,
אני בהריון חודש ראשון ואני ממש לא יודעת מה נכון לאכול לטובתי ולטובת העובר
איזה כדורים כדאי ונכון לקחת
תודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה אוכלים ??? הריון ראשון.... - תגובה
נועה הופ23/11/2010מזל טוב, אנסה לענות לך יותר מכיוון השלילה: מה לא אוכלים בהריון
-בשר ודגים שלא בושלו לאורך זמן
-מאכלי ים שלא עוברים בישול, כגון צדפות.
-מוצרי חלב לא מפוסטרים וכן גבינות בשלות (כמו ברי, קממבר, רוקפור
-מזונות שמכילים ביצים לא מבושלות או ביצים שלא בושלו די הצורך כגון
-נבטים לא מבושלים
-מיצי פרות וירקות שלא עברו פסטור
-אלכוהול
-להימנע מאכילת טונה טרייה (לא כולל טונה בקופסת שימורים ) המשמשת להכנת סושי וסטייק טונה, דג חרב, כריש, קינג מקרל ו-TILEFISH המכילים כמות גבוהה של כספית ומזהמים תעשייתיים.
מזונות שיש להגביל את צריכת במהלך ההריון
1.קפאין - מינון של עד 300 מ"ג קפאין נחשב בטוח בזמן הריון. מינון זה נמצא ב- 3 כוסות קפה וב- 6 כוסות תה המכיל קפאין (ירוק/רגיל).
2.כבד - בגלל תכונה גבוהה של ויטמין A בכבד, העלול לגרום למומים בעובר, יש לצרוך בתדירות נמוכה מאוד ולא באופן שיגרתי.
3.דגים - יש להגביל את צריכת הדגים ל – 340 גרם דג בשבוע ( בערך 2 מנות דג קטנות או 1 מנת דג גדולה ) ולהקפיד שיהיו מבושלים היטב.
לדוגמא: 2 קופסאות טונה משלימות ל- 340 גרם דג.
מומלץ להימנע ממתיקים מלאכותיים.
חשוב לאכול מזון איכותי ומזין ולמעט באוכל מהיר וחסר ערך תזונתי כגון שוקולדים, חטיפים, בורקסים ועוד.
לגבי תוספים ניתן להיעזר בתוסף פרנטל המכיל את כל הויטמינים והמינראלים להריון. יש לשים לב שאת לא לקוחת תוספים נוספים בהם יש כפילויות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה תודה תודה!!! שאלה קטנה נוספת
שלי24/11/2010אני לא שאלתי את השאלה אבל גם לי עזרת מאוד אז שוב תודה רבה לך!!
שאלה קטנה נוספת בעניין הכבד עוף.
מה הכמות המוגבלת של כבד עוף בהריון?? אני אוכלת אולי אחת לשבועיים מנת שיפוד אחת.
האמת התחלתי לאכול כבד בהריון בגלל המחשבה שזה בריא (בגלל כמות הברזל)
תקני אותי בבקשה ה אם כבד אינו בריא כמו שחשבתי?
והאם עדיף לא לאכול בכלל כבד?
תודה ואגב פורום נהדרררררר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה תודה תודה!!! שאלה קטנה נוספת - תגובה
נועה הופ25/11/2010תודה על המחמאות.. הייתי ממליצה להימנע מכבד בהריון בגלל הכמות הגבוהה של הויטמין A
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)