משקל במהלך ההריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משקל במהלך ההריון
    עדי
    02/12/2007

היי,
    אני בשבוע 13+5 התחלתי את ההריון במשקל של 56-57 ואני 1.70 , כיום אני כבר שוקלת 60 קילו..
    הבטן שלי מאוד מתנפחת בערב ואף יצאה לה במשך היום...
    יש לציין כי אני סובלת מעצירויות רבות...(:
    אני לא מרגישה שאני אוכלת בשביל שניים אבל עדיין יכול להיות ששמנתי קצת יותר מידי יחסית לשליש ה1??
    מה דעתך?
    ואיך נראה תפריט בריא בעייניך?
    בברכה,
    עדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    משקל במהלך ההריון

הוספת תגובה

• שאלה נוספת..

עדי
    02/12/2007

מאז שגיליתי על ההריון אני נוטלת כמובן כדורי ברזל יחד עם חומצה פולית וכמו כן אומגה 3 (אלספה ל9 חודשים..)
    האם זה בסדר??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות ותוספים

ורד לב
    02/12/2007

נועה ודאי תענה לך לגבי עלייתך במשקל.
    אתייחס לעניין העצירות שציינת- ידוע שבהריון יש האטה של פעילות מערכת העיכול ולכן חשוב להקפיד על תזונה עתירת סיבים תזונתיים ונוזלים וכן לוותר על מזונות תעשייתיים "ריקים" ולעבור למזונות מלאים הקרובים- ככל הניתן- למקורם.
    מאחר וידוע כי יש נשים שמגיבות לתוספי הברזל בעצירות, שווה לברר אפשרות של החלפת תוסף הברזל שאת נוטלת ואגב כך גם לברר האם יש בכלל צורך בלקיחתו בשלב בו את נמצאת (אולי מצבך בסדר ואינו מצריך תוסף?).
    אין כל בעיה להמשיך לקחת חומצה פולית וגם אומגה 3 מומלצת ביותר.

ייתכן ותוכלי להסתייע בייעוץ תזונתי פרטני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי

נועה הופ
    03/12/2007

לשאלותיך.
    לגבי תוסף הברזל - מסכימה עם ורד יש תוספי ברזל עדינים שלא עושים את התופעות לוואי של העצירויות. אין מניעה לקחת כבר ברזל בכל מקרה את כבר מתקרבת לטרימסטר השני שבו יש המלצה על תוסף יומי של ברזל. חבל לחכות שההמוגלובין ירד כי בד"כ הוא יורד.
    לגבי האומגה 3- התיעצי עם רופאך. אני יודעת שהרבה נשים בהריון לוקחות מתחילת ההריון למרות שאין המלצות ברורות ממתי לוקחים והאם בכלל לקחת.
    לגבי העצירות - הרבי באכילת דגנים מלאים, שזיפים שחורים וסלק יכולים לעזור, משקה פרוביוטי, פירות וירקות עם קליפתם והרבי בשתייה של מים.
    לגבי המשקל - העלייה בסה"כ תקינה בהתחשב בעובדה שהתחלת ממשקל יחסית נמוך את ההריון. אם זאת חשוב באמת לשמור על כללי תזונה נכונה ולא להפריז בכמויות האוכל. מתחילת הטרימסטר השני את זקוקה לתוספת קלורית של 300-400 קלוריות ביום בלבד.
    מומלץ בחום מעקב משקל ובניית תפריט אצל דיאטנית בקהילה אשר תבנה לך תפריט מתאים להתפתחות התינוק אם זאת לעליה מבוקרת במשקל.
    אשמח אם תרצי יייעוץ בתחום

בברכה,
    נועה הופ
    דיאטנית קלינית
    www.dietnoa.com

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו