מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משקל וגם פסטה...אלין04/12/2007
שלום,
אני צמחונית בד"כ, שבוע 16. הוספתי לתפריט עוף פעמיים - שלוש בשבוע.
עליתי המון בהריון קודם - 24 קג'.
עד עתה עליתי 5.5 קג'. ואני באמת משתדלת. הורדתי לחם וכמעט לחלוטין מאפים, אני לא אוכלת שום חטיפים.
1. האם יתכן כי למרות אכילה מסודרת הגוף שלי פשוט עולה במשקל הרבה יותר ממה שהייתי עולה לולא הייתי בהריון והייתי צורכת אותו תפריט? (כי זו התחושה שלי, אני רושמת מה אכלתי כל היום וזה נראה לי סביר מאוד ובכ"ז...)
2. האם העליה עד עכשיו הגיונית? מהו הקצב הרצוי להמשך?
3. אני מאוד אוהבת פסטות, האם אפשר להמשיך לאכול פסטות או שזה משמין מאוד לעומת פחמימות אחרות כמו דגנים או תפו"א אפויים?
המון המון תודה מראש על תשובותיכן והתייחסותכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגב
אלין04/12/2007לפני ההריון משקלי היה 50 קג' וגובה 1.68
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלין שלום רב,
נועה הופ04/12/2007לא ציינת באיזה משקל התחלת את ההריון ומה גובהך. בכל מקרה העלייה היא קצת מעבר למה שצריך ואכן את צריכה לשים לב לא להפריז מידי באכילה.
מאוד יתכן שכל המערך הקשור לחילוף החומרים בגוף משתנה בהריון זאת מכיוון שהרבה הורמונים מופרשים והגוף מכוון למצב של בניית רקמות כגון רקמת שומן אשר תשמש אותו בעת ההנקה ולכן יתכן והגוף אוגר את השומן הרבה יותר בקלות ממצב רגיל.
בכל מקרה ניתן לשמור ולעלות בצורה מבוקרת גם בהריון. הגוף זקוק בסה"כ לתוספת קלורית של כ- 300 קלוריות יומיות בלבד שזה לא הרבה בכלל ולא מסתכם בהרבה אוכל.
פסטות, לחמים, מאפים... כולם שייכים לקבוצת הפחמימות ולכן הורדה של הלחם בתפריט אך לחלופין אכילה מוגזמת של פסטה לא תועיל בדבר.
חצי כוס פסטה מבושלת = פרוסת לחם רגילה. צריך לשים לב לכמויות האוכל הנאכלות בתפריט כי גם שאוכלים מאוד בריא עדיין אפשר להשמין.
ממליצה בחום על בנייה תפריט מותאם לצורכי ההריון ומעקב על עלייה תקינה במשקל אצל דיאטנית אשמח לעזור אם תרצי ייעוץ בתחום
בברכה,
נועה הופ
דיאטנית קלינית
www.dietnoa.com
0546844457* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציינתי למעלה
אלין05/12/200750 קג', 1.68 מ'
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכירה את הפסטות המלאות?
ורד לב09/12/2007היום באמת אפשר למצוא בכל סופר.
הן משביעות יותר, כי הן מכילות סיבים תזונתיים.
ויש בהן גם ויטמינים ומינרלים שאין בפסטות הלבנות הרגילות.
אפשר לגוון גם עם פסטות לא רק מחיטה מלאה, אלא גם מקינואה, כוסמת, כוסמין, אורז ועוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)