מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סכרת הריוניתמירב13/12/2010
היי
אני בהריון בשבוע 9 בערך. בבדיקות דם שגרתיות נמצא לי ערך מעט גבוה של סוכר ולכן נשלחתי לעשות העמסת סוכר מלאה והנה התוצאות:
זמן 0 97
זמן שעה 175
זמן שעתיים 98
זמן שלוש שעות 73
רופאת הנשים שלי אמרה שערך אחד לא טוב אינו מצביע על סכרת בהכרח אך הפנתה אותי לדיאטנית להתחיל לאכול דיאטה דלת סוכרים ולאחר מכן לבצע ביקורת.
(לאימי היתה סכרת הריונית בכל ההריונות שלה)
שאלתי היא - האם לדעתך ומנסיונך תוצאות אלה מצדיקות את המשך הטיפול של רופאת הנשים שלי? ובנוסף - האם את יכולה אולי לתת לי בגדול דוגמה של תפריט למצב של שמירה על סוכר בהריון?שאדע פחות או יותר לאיזה כיוון אני הולכת?
חשוב לציין שאני מאד שומרת באוכל וגם ככה לא מגזימה בסוכר (אבל אוהבת לחם ופחמימות באופן כללי) ולכן זה מאד מבאס אותי כל העניין..כי עד שאני אוכלת משהו מתוק קטן..עכשיו גם את זה לא אוכל?..
תודה וסליחה על אורך ההודעה
מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכרת הריונית - תגובה
קרן גרינבלט רגב16/12/2010הי מירב,
קודם כל, בשעה טובה.
נשמע לי שהגניקולוגית שלך פעלה בהתאם למצבך, ולכן לא הייתי מחליפה אותה בשל סיבה זו :-)
מציעה בהחלט לפנות לדיאטנית בהקדם שתשב איתך על תפריט מפורט.
כעקרון הסוכרים הפשוטים הם אכן בעייתיים , אך כמו שציינת , גם הפחמימות ויש לשמור על כמות פחמימות מסויימת בכל ארוחה.
ובקצרה -
מנת פחמימה = פרוסת לחם/2 פרוסות לחם קל/חצי כוס אורז/פסטה/קוסקוס/פתיתים מבושל/חצי כוס קטניות-עדשים/שעועית/גרגרי חומוס/פול מבושל/תפוא בינוני/בטטה קטנה-בינונית.
בכל ארוחה עיקרית (בוקר,צהרים, ערב) מומלץ לאכול 2 מנות פחמימה ובמנות ביניים מנה אחת של פחמימה (יכול להיות גם פרי/יוגורט) יתכן ובהמשך ארוחת הבוקר תכיל רק מנת פחמימה אחת.
אבל כל זה מבלבל לקרוא בצורה כזו, ועל כן מציעה לגשת לדיאטנית בהקדם האפשרי לבניית תפריט מתאים הכולל התייחסות אליך ואל הבדיקות שלך
המשיכי מעקב ושמרי על עצמך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)