צרבת ופחמימות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צרבת ופחמימות
    מיכל
    19/12/2010

שלום, אני בשבוע 20 וסובלת מצרבות מתחילת ההריון.
    הגעתי למסקנה כי לחם בוודאות עושה צרבת וכנראה פחמימות (אמנם פחות חמור אבל עדיין).
    אין לי בעיה להמנע מפחמימות, הבעיה שלי היא רק בארוחת הבוקר. הייתי רגילה לאכול שתי פרוסות לחם עם גבינה לבנה וקצת ירקות.
    אני לא יודעת מה לאכול כדי להמנע מהצרבת אבל עם זאת להנות מארוחת בוקר מהירה וקלה.

מה דעתכן? האם אני יכולה לשלב שייק חלבון עם חלב?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צרבת ופחמימות

הוספת תגובה

• צרבת ופחמימות - תגובה

רויטל בן שושן
    21/12/2010

מיכל שלום,
    צרבות הן תופעה ידועה ומוכרת בזמן ההריון. יש נשים הסובלות יותר ויש שפחות וכמו כן יש מאכלים מסויימים שיכולים להיות טובים לאחת ולשנייה לא.
    אם יש מאכל מסויים הגורם לך לצרבת לאחריו את יכולה לותר עליו ולנסות משהו אחר. שקדים או מלפפונים ידועים כעוזרים בהקלה על התחושה.
    חוצמזה השתדלי להמנע ממזונות שמעוררים צרבת כמו מאכלים עתירי שומן כמו אוכל מטוגן, חטיפים ומאפים. גם קפאין -קפה שוקו קולה ושוקולד. עגבניות ופירות הדר ומשקאות מוגזים.
    בנוסף נסי לאכול ארוחות קטנות לעיתים תכופות, הפרידי בין שתייה ואכילה, עדיף לא לשכב לאחר האוכל.
    חלב ומוצרי חלב הם מזונות בסיסיים ולכן לפעמים כשאוכלים אותם יש הרגשת הקלה ולאחר מכן גורמים ליותר חומציות. לא כדאי להוריד אותם לגמרי מהתפריט מכיוון שהם מקור טוב לסידן אך איכלי מעט כל פעם
    לגבי השייק חלבון ממש אין צורך ולא הייתי ממליצה מכיוון שאת לא יודעת מהי כמות הויטמינים והמינרלים שיש בו- בדרך כלל בעודף גדול ויכול להיות לא נכון בהריון.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו