תזונה בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונה בהריון
    ליאת
    24/12/2010

שלום ,

הריון ראשון מתחילה חודש שלישי - ברקע קוליטיס כיבית ולכן נמנעת ממזונות רבים כגון: מוצרי חלב,מטוגן , חריף,חמוץ , לא אורז לא פירות .
    (מניסוי ותהיה כבר שנים ) כרגע במצב טוב .

על הבוקר נוטלת פרוביוטיקה

בבוקר 3 פרוסות לחם עינן וביצה קשה ושני מלפפונים עם כף שמן זית \\

בצהריים - מנת דג סלומון + תפוחי אדמה או ירקות מאודים כגון - דלעת קישואים בטטה גזר או עוף עם בטטות ותפוחי אדמה או לחמניה עם סרדינים .

בערב - קישואים חביתה עם שני חלבונים או סלט חסה עם ביצה וטונה וכווו.

אני בעיקר סובלת מעצירויות ופוחדת ליטול מולטי ויטמין שיכול לגרום לי להחמרה בעצירות ובדלקת .(קרה לי כבר בעבר - רגישות לויטמין B למעט B12 ברזל וסידן) אך הייתי מעוניינת לדעת האם התזונה שלי סבירה ? האם יש מולטי ויטמין ללא תופעות לוואי של עצירות ובכלל במערכת העיכול . אני פוחדת מחוסר סידן מאחר והדבר היחידי שאני צורכת זה קופסת סרדינים בשבוע וחסה שלמה . מה עלי לעשות ?|

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תזונה בהריון

הוספת תגובה

• תזונה בהריון - תגובה

קרן גרינבלט רגב
    24/12/2010

הי דנה, דווקא במקרה כמו שלך הייתי ממליצה לפנות לדיאטנית באופן אישי (את יכולה דרך הקופה)
    התפריט שלך בסהכ נראה מאוזן פחות או יותר מבחינת רכיבי התזונה, אך לתחושתי ייתכן וחסרות לך קלוריות, האם את אוכלת מנות ביניים?
    איזה פרוביוטיקה את נוטלת?
    האם את אוכלת ירקות חיים נוספים?
    כעקרון המולטי לא אמור לגרום להחמרה בעצירות, ייתכן ומשהו אחר עשה בזמנו "בעיות"? איזה נטלת? האם את סובלת מאנמיה?
    את עושה איזושהי פעילות גופנית?
    האם ניסית לאכול גבינות דלות בלקטוז כמו קוטג , גבינה צהובה להשלמת הסידן?
    יש הרבה נושאים שיש לבחון במקרה שלך
    ולכן שוב, מציעה לך לגשת בהקדם לדיאטנית, וביחד תוכלו למצוא תשובות
    כמובן שאת מוזמנת גם להמשיך ולענות לי פה על השאלות :-)
    בהצלחה ושמרי על עצמך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תשובה

ליאת
    24/12/2010

תודה על תשובתך המהירה ,

אני נוטלת פרוביוטיקה מסוג קו-ביוטיק בהמלצת הגסטרו שלי
    ירקות רק מלפפונים , וחסה והרבה מהם וכמובן ירקות מאודים , שאר הירקות לא עושים לי טוב לבטן .
    עושה הליכות פעמיים בשבוע .
    ניסיתי בעברי את כל תכשירי הברזל והסידן וסבלתי המון מעצירויות והחמרה בדלקת .
    ניסיתי כמובן מוצרי חלב מכל הסוגים - אך ממש לא מתאים לי .

אני אוכלת 2 מנות דג בשבוע ועוף כ3 פעמים.
    אני במחלה כבר כ10 שנים ועל ידי ניסוי ותהיה הגעתי לאיזשהו איזון ואניברמיסיה .
    ניסיתי גם ללכת לדיאטנית אך גם שם ניסיתי מוצרי מזון שלא התאימו לי לכן אני מנסה בעצמי מה טוב לי ומה עושה לי רע . רק מקווה שזה מספיק :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו