עליה במשקל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עליה במשקל
    שני
    27/12/2010

שלום,
    הריון ראשון, תאומים לאחר הפרייה חוץ גופית.
    מתחילה שבוע 12 להריון ומאוד מוטרדת מקצב העליה במשקל מאחר ואני נוטלת גם דקסאמטזון (סטרואידים) 0.5 מ"ג ליום בגלל בעיה גנטית.
    עוד מהטיפולים העליתי במשקל מההורמונים והסטרואידים התחלת יאת טיפול ההפריה במשקל 73 ק"ג (הגובה שלי 167 ס"מ) ואני שוקלת היום 78 ק"ג.אני נפוחה מאוד והרגשה כללית כאילו יש לי בלון בבטן כל הזמן.
    האם יש איזשהי דרך שאוכל למתן את העליה במשקל?
    מהי ההמלצה במצבי לגבי העליה במשקל?
    תודה וערב טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עליה במשקל

הוספת תגובה

• עליה במשקל - תגובה

נועה הופ
    27/12/2010

שלום ומזל טוב, מקווה שההריון יעבור בשלום !!
    אכן התחלת את ההריון בעודף משקל קל.
    לגבי ההמלצות לעלייה במשקל בהריון עם תאומים הן זמניות בעקבות שעדיין לא הצטברו מספיק נתונים ממחקרים על מנת לבסס המלצות קבועות. על פי ההמלצות הזמניות, נשים במשקל תקין צריכות להעלות 17-25 ק"ג במהלך ההיריון, נשים בעודף משקל צריכות להעלות 14-23 ק"ג ונשים שמנות צריכות להעלות 11-19 ק"ג בלבד.
    הדרך למתן את העלייה במשקל היא לעשות מעקב ובקרה על המזון שאת אוכלת ועל כמות הקלוריות הנכנסת וכמון בקרה תכופה על המשקל במקביל. קחי בחשבון שגם סטרואידים מאוד מנפחים אך פה אין לך ממש מה לעשות כנגד זה כי זה הטיפול שהוחלט. אני ממליצה בחום להגיע לייעוץ אצל דיאטנית לצורך הכוונה ובנייה של תפריט וגם רצוי מעקב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו