ויטמינים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ויטמינים
    חסויה
    27/12/2010

שלום,
    אני בתחילת שבוע 7. לוקחת (גם לפני ההריון) חומצה פולית 5 מ"ג, כדור אחד של ברזל כי אני אנמית (פריפול), וויטמין די 10 טיפות ליום (כל טיפה 200 י.ב.-בהתאם להמלצת הרופא לפני ההריון ) ושני כדורי אומגה 3.
    רציתי לשאול איך אני יכולה לדעת אם המינונים נכונים? ובפרט-האם המינון של חומצה פולית לא גבוה מדי? האם צריכה תוספת ברזל? האם להמשיך עם המינון הגבוה של ויטמין די?
    בתודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ויטמינים

הוספת תגובה

• ויטמינים - תגובה

נועה הופ
    27/12/2010

אין ספק שאת צריכה הכוונה. לגבי מינון של החומצה פולית, מינון של 5 מ"ג הוא מינון גבוהה וניתן לנשים בסיכון לעובר עם NTD לכן כל עוד לא נאמר לך מהרופא לקחת מינון כזה גבוה בעקבות בעיה מסוימת אין צורך במינון זה והמינון צריך לרדת ל -
    עד 1 מ"ג. לגבי ויטמין D וברזל עלייך לשאול את הרופא המטפל ולעקוב אחרי בדיקות דם לראות אם התוסף שאת נוטלת עוזר. לגבי אומגה 3 אין המלצה רשמית ליטול אותו במהלך ההיריון או ההנקה. מכיוון שאין מחקרים עליו בשליש הראשון ממליצים עליו מהשליש השני והלאה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המהירה!

חסויה
    27/12/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו