מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תחילת היריון - תזונה נכונה?לין02/01/2011
שלום,
אני בתחילת היריון- שבועיים -שלוש.אני טיפוס שאוהב לאכול הרבה נקניק (סלאמה, מעושן, פסטרמה...) האם זה מזיק לעובר? קראתי בפורום שכתבת שמומלץ 3 מנות בשריות ביום- האם זה נחשב למנה- אם אני אוכלת פיתה עם פסטרמה?- שנית, אני מאוד אוהבת שיהיה בשר בכל המאכלים שאני מכינה בבית- למשל: אורז עם האפונה ופרגיו מבושלות.
- האם הפול, חומוס בקופסאות כגון אחלה, בריאים בהיריון?.למשל היום ואתמול בארוחת בוקר אכלתי:
חומוס- פול - ירקות (מלפפון וגמבה)- ביצה קשה ו 3 כדורים של פלאפל.
- האם התפריט שלי נכון?
ביום:
בבוקר נס קפה על בסיס חלב מלא וקצת ביסקוויטים.
אחרי שלוש שעות- פיתה עם לבנה/זעתר/גבינת נפוליאון/גבינה צהובה עם כרוב עם מיונז/נקיקי- פסטרמה. (אצלי זה מגוון ותלוי בחשק שלי)- יחד עם כל פיתה אני אוכלת מלפפון או גמבה אדומה.
בין לבין- אני אוכלת שני פירות - כל יום זה משתנה.
ארוחת צוהריים - משתנה מדי יום אך בעיקר אורז ובשר - מרק עדשים צהובים או חומים עם ירקות (גזר ובטטה).
בערב אני אוהבת לאכול חצי פיתה או שתי פרוסות עם לבנה/גבינה... לא קבוע!
ולפי השינה- כוס תה עם קצת ביסקוויטים.
מצטערת על האורך, אך אני חייבת לדעת אם אני אוכלת טוב או לא,
תודה רבה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחילת היריון - תזונה נכונה? - תגובה
נועה הופ04/01/2011שלום איה,
לגבי כל הנקניקים. בהריון לא מומלץ לאכול בשרים שלא עברו בישול בגלל הסכנה לזיהום, אך ניתן לפני שאוכלים את הנקניקים לחמם/ לצלות (אפשר על מחבת לדוג ). ישנם נקניקים שכן עוברים תהליך של כבישה חמה שאז אין בעייה לאכול אותם אך לא ניתן לדעת זאת. לגבי בשר ביום, לא יודעת היכן קראת שההמלצה היא לאכול 3 מנות בשריות ביום, מנה בשרית ביום זה מספיק , אין צורך ב- 3 מנות. סדר גודל של מנה נע בין 100-150 גרם בשר, עוף, דג... . ביצה זה 1/3 מנת בשר מבחינת כמות החלבון שבה. אין בעייה עם סלטי חומוס. לגבי התפריט, הגדרה של אוכלת טוב או לא אוכלת טוב היא די שחור / לבן. ההרגלי אכילה שלך הם בסדר, הורידי מעט בכמות העוגיות והנישנושים, המשיכי להקפיד על ארוחות מסודרות, 3 מוצרי חלב ביום, מנה בשרית ביום, שתי כ- 8-10 כוסות מים ביום, והעשרי את התפריט בדגנים מלאים, פירות (כ- 2-3 ביום ) וירקות, הקפידי על אכילת שומנים בריאים כמו אבוקדו, טחינה, שמן זית.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)